Helyi közélet

2014.01.21. 16:51

Épül már a miskolci elkerülő

Miskolc - Az Új Széchenyi Terv forrásaiból új nyomvonalon épülő 5,8 kilométeres, 2x1 sávos elkerülő szakaszt várhatóan 2015 késő tavaszán használhatják majd a közlekedők.

Miskolc - Az Új Széchenyi Terv forrásaiból új nyomvonalon épülő 5,8 kilométeres, 2x1 sávos elkerülő szakaszt várhatóan 2015 késő tavaszán használhatják majd a közlekedők.A munkálatokról Demeter Ervin Borsod-Abaúj Zemplén megye kormánymegbízottja, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Loppert Dániel tartottak sajtótájékoztatót.

A miskolci elkerülő észak-északkelet irányban kerüli meg a megyeszékhelyet az M30-as autópálya megépült csomópontja és a Miskolc Zsigmond utca csomópontja között haladva. Az úton egy Sajó-híd és négy vasbeton híd épül. Az elkerülő elsőfokú árvízvédelmi gátként szolgál majd, teljes mértékű védelmet biztosít Arnót és Felsőzsolca részére is. A Kis-Sajó keleti oldalán, Arnót körül gátrendszer létesül. A Csorba tó északi sarkától egészen a Sajóig egy 4500 m hosszú, 120-160 méter széles árvízlevezető, mély árok (vápa) épül, amely elősegíti a kialakuló árvizek levezetését a folyóba. Külön töltés védi majd a legmélyebb területet, az M30 alatti körforgalmat is, ezzel a 26. sz. főút által bekerített terület teljes mértékben árvízmentes lesz.

Részletek az eszak.hu-n és a szerdai Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában