Helyi közélet

2013.12.11. 20:19

Százhúsz új munkahely Ózdon

Ózd - Átadták a Johnson Electric új üzemcsarnokát, ahol már megkezdődött a termelés.

Ózd - Átadták a Johnson Electric új üzemcsarnokát, ahol már megkezdődött a termelés.Két esztendővel ezelőtt indított el egy jelentős kapacitásfejlesztő beruházást Ózdon a Johnson Electric. A meglévő üzemcsarnok melletti terület megvásárlása után a cég 360 millió forint értékben indította el a rekonstrukciós munkálatokat, amelyet a magyar kormány az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Program keretéből további 163 millióval toldott meg. Emellett az ózdi önkormányzat is komoly erőfeszítéseket tett, hogy ez a beruházás megvalósuljon és megfelelően működjön a városban. Parkolót és utat építettek, hogy a dolgozók munkába járását megkönnyítsék.

Fülöp Attila, a cég vezérigazgatója elmondta: nem csak az új épületet alakították ki, hanem nagyjából 1 milliárd forint értékben terméktranszfereket hajtottak végre és gyártó berendezéseket is vásároltak. A csarnokban saját maguknak fröccsöntenek műanyag alkatrészeket, ezzel pedig a beszállító cégekkel szemben csökkenteni tudják a függőséget.

Az ünnepélyes átadáson Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár hozzátette: ezen a vidéken nagyon sok ember tud, akar és szeret is dolgozni, ezért nagyon fontos, hogy elsősorban a versenyszférában hozzanak létre értékteremtő munkahelyeket. Ezek ugyanis hosszú távon biztosítják a családok megélhetését. A Johnson Electric a maga műfajában egy rendkívül sikeres cég, a mostani beruházás pedig azt bizonyítja, hogy hosszú távon gondolkodik Ózdban, ami nagyszerű hír a város és az emberek számára.

Fontos állomás

A fejlesztésnek köszönhetően 120 új munkahely jött létre a cég új üzemcsarnokában, ami a nagy munkanélküliségtől sújtott vidéken jelentős eredménynek számít.

- Ma minden új munkahelynek örülünk Ózdon, különösen azon a területen, ahol egyre több a hozzáadott emberi érték - hangsúlyozta az eseményen Riz Gábor, országgyűlési képviselő. - Nem pusztán a mechanikus munkáról van szó, hiszen a cég a magyarországi fejlesztéseit is szeretné ide hozni ebbe a városba, ebbe a térségbe. Ez üzenet az ózdiak számára valamint azoknak a képzőintézményeknek is, akik a jól felkészített munkaerőről gondoskodnak. Abban bízom, hogy ez az esemény egy fontos megálló, de nem végállomás. A jövőben ugyanis újabb és újabb ehhez hasonló fejlesztéseket szeretnénk a városban és a környéken látni, amely egyértelműen a gazdasági élet fellendülését szolgálhatja.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában