Helyi közélet

2013.12.16. 18:24

Indul a Ladik! Beszállás!

Borsod-Abaúj-Zemplén - A 7. és 8. osztályos diákokat várjuk a „Lapot a diákoknak!” vetélkedőnkre.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A 7. és 8. osztályos diákokat várjuk a „Lapot a diákoknak!” vetélkedőnkre.Kedves 7.-es és 8.-os diákok! Örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy az Észak-Magyarország napilap az idén is meghirdeti a Lapot a diákoknak! (Ladik) elnevezésű, médiapedagógiai vetélkedőt. A versenyre érdemes jelentkezni, hiszen az előzetes írásbeli feladatok után a legjobb csapatok részt vehetnek az egész napos megyei döntőben, a nyertesek pedig értékes ajándékokat kapnak jutalmul. Az általános iskolák és gimnáziumok 7. és 8. osztályos tanulóinak jelentkezését várjuk.

Kedves diákok! Egyelőre annyi a feladatotok, hogy alakítsatok 5 fős csapatokat, találjatok ki magatoknak valamilyen szellemes nevet (a legjobb az olyan név, ami valamilyen módon kapcsolódik a média és az újságírás világához is), és küldjétek el jelentkezéseteket e-mailben! Tüntessétek föl a csapat nevét, a csapattagok nevét, az iskola nevét és pontos címét, a felkészítő tanárotok nevét, telefonszámát és e-mail címét! Egy iskolából több csapat is jelentkezhet, hiszen így nagyobb az esély, hogy valamelyik egység kiválóan szerepel.

Játékosan

A feladatok nem lesznek nehezek: játékosan tanulhattok majd sokat a média világáról, az újságírásról. Csak egy kis ízelítő az elmúlt évek írásbeli feladataiból: a csapatoknak interjút kellett készíteniük iskolájuk legérdekesebb tanárával vagy diákjával. Képriportban számoltak be településük valamilyen izgalmas eseményéről. Jegyzetet írtak a menzáról, vagy a diákokat érintő fontos problémáról. De volt, amikor az Észak-Magyarországgal kapcsolatos totót kellett kitölteniük, vagy készíteniük kellett egy címoldalt. Hogy milyen feladatok várnak rátok az idén? Azt természetesen még nem áruljuk el, de megígérjük, hogy hasonlóképpen izgalmas lesz a Ladik verseny, mint az elmúlt években. A megyei döntőt pedig semmiképpen nem lehet kihagyni, hiszen itt élőben, még izgalmasabb feladatok során mutathatjátok meg, kiből válna a legtehetségesebb újságíró, a legrátermettebb riporter, vagy a legfigyelmesebb szerkesztő.

  • Jelentkezési határidő: december 20.
  • Címünk: Észak-Magyarország szerkesztősége, 3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3.
  • További információ: 20/480-15-03
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában