Helyi közélet

2013.12.10. 17:42

Három projekt, számtalan lehetőség

Miskolc - Három európai uniós projekt (projektrész) érkezett a befejezéséhez vagy fordulópontjához a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézetében.

Miskolc - Három európai uniós projekt (projektrész) érkezett a befejezéséhez vagy fordulópontjához a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézetében.Az eddig elért eredményeket kedden mutatták be sajtótájékoztató keretében. A TÁMOP-os projekt a Gazdaságtudományi Kar és Modern Üzleti Tudományok Főiskolája nemzetközi gazdálkodás szakának angol és magyar nyelvű digitális tananyagfejlesztését segítette. A CROSSEDU nevű projekt gazdasági szakemberek határon átnyúló képzését támogatja. A KEZEK térségfejlesztési alapprogramban pedig együtt dolgoznak az észak-magyarországi felsőoktatási intézmények.

A három projekt közös vonása, hogy mindegyik a Miskolci Egyetem régióban betöltött tudásközponti szerepét hivatott erősíteni. Segítségükkel például a nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatóknak 43 angol- és magyar nyelvű digitális tananyag áll a rendelkezésükre, szlovákiai és magyar területfejlesztési esettanulmányokat dolgoztak ki, de megszervezhették például a Periféria Nyári Egyetemet is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában