Helyi közélet

2013.12.03. 20:16

Díszoklevél a légi mentés elősegítéséért

Mályi - Bensőséges ünnepség keretében Viszokai István, Mályi polgármestere díszoklevéllel jutalmazta a helyi könyvtárban kedden megtartott ünnepségen a település fejlődését jelentősen előmozdító állampolgári hozzáállásáért Árvai Attilát, akinek a segítsége nélkül nem épülhetne meg Mályiban a légimentő bázis.

Mályi - Bensőséges ünnepség keretében Viszokai István, Mályi polgármestere díszoklevéllel jutalmazta a helyi könyvtárban kedden megtartott ünnepségen a település fejlődését jelentősen előmozdító állampolgári hozzáállásáért Árvai Attilát, akinek a segítsége nélkül nem épülhetne meg Mályiban a légimentő bázis.Az eseményen részt vettek a légimentő vezetői: dr. Grove László, a Légimentő Kft. ügyvezető igazgatója, Rigler Róbert földi kiszolgálási vezető, Bárdos Péter és Böszörményi Péter bázisvezetők.

Nem adták fel

Amikor 2012-ben az országban négy új mentőbázis kialakítására nyílt lehetőség, akkor Kádár Balázs orvos igazgató felvette a kapcsolatot néhány településsel, többek között Mályival is. A mályi önkormányzat nyitott volt arra, hogy önzetlenül, térítés nélkül átadjon egy területet a légimentő bázis kialakítására. Ez azonban nem volt megfelelő, mert közel volt a lakóövezethez. A mentőhelikopteresek és a polgármester azonban nem adták fel. Megtalálták a tökéletes helyszínt, ami azonban magánkézben volt. A közszférában dolgozók tudják, hogy kötelességük a közért tenni, de egy vállalkozó nem erre esküdött fel. Azt hinné az ember, hogy egy egyéni vállalkozónak a saját haszna a legfontosabb, de vannak kivételek. Ilyen kivétel Árvai Attila is, aki szívügyének tekinti a légi mentést. Azonnal igent mondott a telekcserére, így elhárítva az akadályokat - mondta Árvai Attila. Végül egy mai író gondolatait idézte: „ Az egyén minden fontossága ellenére sem minden. A közösség fontosabb nála. Ha az egyén a közösség javáért dolgozik, felemeli azt, és maga is felemelkedik vele együtt.”

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában