Helyi közélet

2013.11.04. 07:43

Új esély az egyetemre

Borsod-Abaúj-Zemplén - A keresztféléves egyetemi képzésekre november közepéig lehet jelentkezni.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A keresztféléves egyetemi képzésekre november közepéig lehet jelentkezni.Október közepétől nyilvánossá váltak az egyetemek és főiskolák keresztféléves képzései, a tanulni vágyók november 15-éig jelentkezhetnek ezekre. Miskolci Egyetemen három kar hirdet képzéseket (Gazdaságtudományi Kar, Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Műszaki Anyagtudományi Kar), de ezúttal csak mesterképzéseket, tudtuk meg Fekete Sándortól, az egyetem tanulmányi szakreferensétől. Jelezte: az induló szakok teljes listája elérhető a www.felvi.hu címen, vagy a Miskolci Egyetem honlapján: www.uni-miskolc.hu

A szakreferens elmondta: a keresztféléves képzés nem csak azoknak jó lehetőség, akiknek az alapképzésük 3 és fél év volt, hanem azoknak is, akik az alapképzéssel valamilyen elmaradt vizsga vagy a nyelvvizsga miatt csúsztak. Így nem kell még egy plusz félévet kihagyniuk. Tavaly közel 300 hallgató jutott be a Miskolci Egyetemre a keresztféléves jelentkezés során, tette hozzá Fekete Sándor.

A teljes cikket az Észak-Magyarország hétfői számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában