Helyi közélet

2013.11.21. 09:46

TOP 100 - Nőtt a nagyvállalati export

Miskolc - Tavaly 10218 milliárd forint bevételt biztosított a NAV az államháztartásba.

Miskolc - Tavaly 10218 milliárd forint bevételt biztosított a NAV az államháztartásba.Mindez Szalayné Ostorházi Mária, a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatójának előadásából derült ki. Az is, hogy megyénk adózói 180 milliárd forinttal járultak hozzá ehhez a bevételhez. Viszonyításképpen a főigazgató egy átlagos megyei kórház éves költségvetését mondta el, amely 5025 millió forint. „Amikor befizetjük az adót, gondoljunk arra, hogy ezekből mit finanszírozunk" – magyarázta.

Arról is beszélt, hogy az innovációs járulék nagy részének a befizetése a TOP 100-as vállalkozói körből történt. Az adókedvezmények kapcsán pedig – ez 1623 millió forint volt – kiemelte, hogy legnagyobb részét fejlesztésekre, illetve a látvány- és csapatsport támogatására fordították megyénk vállalkozói.

Kevesebb a munkanélküli

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóság igazgatója dr. Olasz András a megye gazdaságáról beszélt, kiemelve, hogy az export értékesítés, elsősorban a nagyvállalatok esetében növekedett. Ez a kis- és középvállalkozásokra is jellemző, igaz, nem akkora mértékben – derült ki. A belföldi értékesítés kapcsán azonban csak a nagyobb cégek tudtak eredményesek lenni – hangsúlyozta. Beszélt arról is, hogy a foglalkoztatás országosan sem kedvező, így megyénkben sem. „Igaz, csökkent a munkanélküliség, nőtt a foglalkoztatás. Az is igaz, hogy ennek jelentős része közmunkában történik" – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában