Helyi közélet

2013.11.28. 11:06

Tiltakoznak a kötelező póráz ellen a kutyások

Budapest - Tiltakozó levelet küldtek az illetékes minisztériumba.

Budapest - Tiltakozó levelet küldtek az illetékes minisztériumba.Tiltakoznak a kutyatartók a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen, tiltakozó levelüket a parlamentbe és a minisztériumba is eljuttatták. A levélben a következő áll: „A sokadik olyan törvény készül, ahol közel kétmillió állampolgárt lehetetlenítenek el, büntetnek azért, mert kutyát tart.

Benyeltük azt, hogy az önköltségi áron pár száz forintos mikrochipre több ezer forintért köteleztek, bevezették az ebadót, de a „póráz törvény” már sok. Gyakorlatilag épp csak azt nem mondják ki, hogy sehol nem lehet elengedni a kutyát. A beígért kutyafuttatók pedig sehol sincsenek.

A benyújtott javaslat szerint a vizsgázott kutyák elengedhetőek lennének. De ki vizsgáztat? Mennyiért? Ki készíti fel a kutyát? És mennyiért? És mire fordítják a befolyt összeget?

Miért utálják ennyire a kutyásokat és a kutyákat? Miért nem lehet kompromisszumos megoldásokat találni? Miért kell kétmillió embertől elvenni azt az örömet, hogy a kutyájával labdázzon a mezőn, elmenjen futni az erdőbe, teszik fel a kérdéseiket levelükben a tiltakozás aláírói.

ÉM


Borsod-Abaúj-Zemplén - Megoszlik a kutyások és nem kutyások véleménye a tervezett „póráztörvényről”. tovább »

Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója gyerekkora óta állatbarát. tovább »

Hernádszentandrás - Kristóf Adrienn nem ért egyet maradéktalanul a szigorítással. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában