Helyi közélet

2013.11.07. 11:38

Nézőpont: Csalfa szél, hungarocell

<em>"Itt élt és alkotott ..., babérkoszorús őrsinaplóvezető, kiváló miskolci klaviatúraforgató DVTK szurker, felejthetetlen családapa és felejthető.... Őőőő... Emlékét megőrzöm!" Milyen szép hungarocell tábla lenne... Mindjárt két példányban. Az egyiket mondjuk a belvárosi tízemeletes panel falán, míg az ikertesója a Zsolcai kapuban pihenne. Ott ahol a szemetet is fújja a csalfa szél</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

"Itt élt és alkotott ..., babérkoszorús őrsinaplóvezető, kiváló miskolci klaviatúraforgató DVTK szurker, felejthetetlen családapa és felejthető.... Őőőő... Emlékét megőrzöm!" Milyen szép hungarocell tábla lenne... Mindjárt két példányban. Az egyiket mondjuk a belvárosi tízemeletes panel falán, míg az ikertesója a Zsolcai kapuban pihenne. Ott ahol a szemetet is fújja a csalfa szél. Juhász-Léhi István jegyzete.

Persze egy hungarocell táblához nem kell közpénz és képviselő, még csak sírköves sem. Csak akarat, meg azért talán engedély. Mert ugye mit szólna édesanyám szomszédasszonya az éj leple alatt felszerelt táblához?

Hosszú évekkel ezelőtt volt szerencsém meglátogatni egy költő síremlékét Párizsban. Kaptam ugyan egy fénymásolt térképet a temetőkapuban - nem volt akkoriban mobil app és GPS sem - , mégis aprócska nyilak és felíratok jelezték, hogy hol is pihen Jim Morrison. A síron italos üvegek, fényképek, versek, üzenetek feküdtek. Nem akarták lefedni, elzavarni a rá sajátságosan emlékezőket az ottani hatalmasságok. Évekkel később letakarították a sírt és rendőrök figyelték a helyet, ám nem nyúltak hozzá.

De hogy is szól a legendás strófa? "De ha hiszel a feltámadásban, legalább nem leszel sírköves..." Úgyhogy marad a hungarocell és a csalfa szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában