Helyi közélet

2013.11.06. 20:29

Megújult a rudabányai szolgáltató központ

Rudabánya - Energiakorszerűsítéssel javult az épületrész energetikai besorolása.

Rudabánya - Energiakorszerűsítéssel javult az épületrész energetikai besorolása.A meglévő Szociális Szolgáltató Központja infrastrukturális fejlesztését valósította meg az ÉMOP-projekt keretében Rudabánya önkormányzata - közölte lapunkkal Sallai Árpád címzetes főjegyző. Nemcsak az épület újult meg kívül-belül, hanem új eszközök beszerzésére is sor került. Rudabánya önkormányzata 2012. szeptember 17.-én támogatási szerződést írt alá a projekt megvalósítására, ÉMOP „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése Rudabánya városban” címmel. A Szociális Szolgáltató Központ a rudabányai önkormányzat fenntartásában 2009. január 1. napjától látja el intézményi társulás keretében, mikrokörzeti központként 20 településen a családsegítés, gyermekjólét és házi szociális gondozás szakfeladatokat. Rudabányán még az idősek nappali ellátását és a szociális étkeztetést is végzik.

Megszűnt a helyhiány

A mostani fejlesztés eredményeként megszűnt a helyhiány, lehetővé vált a kliensforgalomtól elkülönült működés, az alapvető személyiségi jogok tiszteletben tartása, az akadálymentesítés révén hozzájárul az esélyegyenlőség biztosításához - érvelt Szabóné Dobi Andrea intézményvezető. Energiakorszerűsítéssel javult az épületrész energetikai besorolása, és elértük a tárgyi feltételek javulását. A projekt teljes költségvetése: 104 millió 698 ezer forint, a támogatás mértéke majdnem 95 százalékos, összege 99 millió 463 ezer forint. Az épület eredményes műszaki átadás-átvételi eljárása már szeptember 18-án megtörtént, az eszközök átadásra, a bútorok, gépek és berendezések pedig felszerelésre kerültek. A dolgozók és a gondozottak nagy örömmel vették birtokba az épületet. A projekt elszámolása és zárása folyamatban van.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában