Helyi közélet

2013.11.21. 10:42

Közlemény - Jobbik: A Jabil leépítése után a Takata csak kármentésre elég

Miskolc - A Jabilnál bejelentett tömeges létszámleépítés után a Takata miskolci megjelenése valódi munkahelyteremtés helyett csak kármentésre lesz elegendő, véli a Jobbik.

Miskolc - A Jabilnál bejelentett tömeges létszámleépítés után a Takata miskolci megjelenése valódi munkahelyteremtés helyett csak kármentésre lesz elegendő, véli a Jobbik.Jakab Péter, a párt megyei és miskolci alelnöke az erről tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, a kormány „stratégiai partnere" közel 700 munkavállalót bocsát el decemberben, Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár pedig a Miskolcra készülő Takatát nevezte meg lehetséges továbbfoglalkoztatóként. Mivel mindkét multi térségi szinten jelenik meg a munkaerőpiacon, a Jabil 700 fős leépítése miatt a Takata beígért 1000 munkahelye még egy kisebb lebegővételhez sem lesz elegendő, nemhogy gazdaságélénkítésére, véli a politikus.

Aggasztónak nevezte azt is, hogy miközben a nagyon sok miskolcit is foglalkoztató Jabil decemberben épít le, addig a Takata leghamarabb egy év múlva biztosít munkát. Kérdés, mi lesz addig azokkal a munkavállalókkal és családjaikkal, akik a lakáshiteleik miatt a fizetésükkel együtt akár az otthonukat is elveszíthetik.

A Jobbik a jövőben csökkenteni kívánja Miskolc multiknak való kitettségét, ezért a párt a térséghez mind érzelmileg, mind gazdaságilag kötődő helyi kis- és középvállalkozásokra építve kívánja stabilizálni a megyeszékhely gazdaságát, jelentette ki Jakab Péter.

Jakab Péter

Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke,

Miskolc MJV önkormányzati képviselője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában