Helyi közélet

2013.11.21. 11:20

Közlemény - DVTK: Dobj egy macit vasárnap!

Miskolc - "Újabb állomáshoz érkezik hétvégén a DVTK idei jótékonysági akciója, melyet a Katolikus Karitász segélyszervezettel közösen indítottunk" - olvasható a diósgyőri klub közleményében.

Miskolc - "Újabb állomáshoz érkezik hétvégén a DVTK idei jótékonysági akciója, melyet a Katolikus Karitász segélyszervezettel közösen indítottunk" - olvasható a diósgyőri klub közleményében.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a mezárverésen kívül - célunk egymillió forint adomány összegyűjtése - játék és ajándékgyűjtést is szervezünk. Olyan akciót hirdettünk, amilyen labdarúgó mérkőzésen még nem volt.

Kérünk mindenkit, hogy hozza el otthonról saját vagy gyermeke által már nem használt, megunt játékait. Az adományokat összegyűjtjük, ezeket a segélyszervezet juttatja el karácsonykor a régióban élő rászoruló gyerekeknek.

A gyűjtés két ütemben zajlik

Az első. A stadion területére be nem hozható nagyobb játékokat (pl. hintaló, puzzle, társasjáték, focilabda stb.) a régi jegyértékesítő helynél, a mindenki által ismert "gombánál" önkénteseink várják a mérkőzés előtt két órán keresztül.

A gyűjtés látványosabb része a Miskolci Jegesmedvék által Magyarországon bevezetett "dobj egy macit" akció. Ennek keretében a kisebb plüss állatokat a stadionba jövet mindenki behozhatja magával, majd (és ez nagyon fontos) a mérkőzés előtt 10 perccel Hollósy András vezényletére behajíthatja a rekortánra. Ezeket a DVTK utánpótlás játékosai szedik össze a kezdő sípszóig. Rossz időjárás esetén a dobálás elmarad, mert nem szeretnénk, ha az ajándékok eláznának, ez esetben a plüssállatokat is a "gombánál" gyűjtjük majd.

Fontos, hogy a találkozó alatt továbbra sem szabad semmilyen tárgyat a játéktérre és az azt övező futópályára bedobni. Aki így tesz, azt a rendezők kivezethetik a stadionból. Aki késve érkezik, attól kérjük, hogy a "gombánál" adja le adományát a többi ajándék mellett.

Bízunk abban, hogy kezdeményezésünk elnyeri a szurkolók szimpátiáját, és együtt tudunk abban segíteni, hogy a régiónkban élő nehéz sorsú gyerekeknek is legyen Karácsonya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában