Helyi közélet

2013.11.26. 08:14

Jogerős ítélet születhet a táblán ITC-ügyben

Miskolc, Debrecen - Egyszer már megjárta a Debreceni Ítélőtáblát a borsodi politikusok vesztegetési ügye.

Miskolc, Debrecen - Egyszer már megjárta a Debreceni Ítélőtáblát a borsodi politikusok vesztegetési ügye.Kedden folytatódnak a perbeszédek a Debreceni Ítélőtáblán a Gergely Zsolt, volt megyei közgyűlési alelnök és Madzin Tibor, Onga polgármestere nevével fémjelzett büntetőügyben, és ha nem jön közbe valami, akár jogerős ítélet is születhet.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Gergely Zsoltot és Madzin Tibort három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék az ellenük vesztegetés ügyében folyó megismételt eljárásban. Egyszer már született elmarasztaló ítélet a törvényszéken, akkor a tábla megalapozatlanság miatt új eljárás lefolyatására kötelezte a törvényszéket.

A bíróság által a megismételt első fokú eljárásban megállapított tényállás szerint Madzin Tibor, Onga polgármestere 2007-ben került kapcsolatba az ügy III. és IV. rendű vádlottaival, akik 2007 és 2011 között közösen irányítottak egy szállítmányozással foglalkozó kft.-t, és Onga külterületén tervezett építkezésük építési engedélyének meggyorsítása érdekében 2007-ben megállapodtak a polgármesterrel, hogy segít az építési engedély megszerzésében. Ezért cserébe egymillió forintot ígértek neki, amiből 800 ezret át is vett.

Gergely Zsolt ugyanezzel a vállalkozói körrel került kapcsolatba, a tényállás szerint egy legalább 30 millió forint értékű félkész házat kapott azért, hogy a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) épületét áron alul szerezhessék meg a vállalkozók. Az 1 milliárd forintra becsült ingatlanra a vállalkozók 610 milliós ajánlatot tettek, de a közgyűlés végül elállt eladási szándékától.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában