Helyi közélet

2013.11.27. 07:45

ITC-ügy: Tovább húzódik a politikusok büntetőpere

Debrecen - A várakozásokkal ellentétben nem született jogerős ítélet a két borsodi politikus ügyében.

Debrecen - A várakozásokkal ellentétben nem született jogerős ítélet a két borsodi politikus ügyében.Mégsem hirdetett határozatot kedden a Debreceni Ítélőtábla a Gergely Zsolt, volt borsodi közgyűlési alelnök és Madzin Tibor, Onga polgármesterének ügyében. A táblán már korábban elkezdődtek a perbeszédek, így joggal lehetett rá számítani, hogy végre pont került az öt éve húzódó ügy végére, azonban a tanács úgy döntött, ismét megnyitja a bizonyítási eljárást, és meghallgat egy tanút; az ügyet január közepére napolták el.

Mint ismeretes, Gergely Zsoltot és Madzin Tibort bűnösnek találta a Miskolci Törvényszék, és nem jogerősen vesztegetés miatt három-három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a két politikust, akik fellebbeztek a verdikt ellen, ügyük ezért került a Debreceni Tábla elé. A törvényszék által megállapított tényállás szerint Gergely Zsolt áron alul kívánta értékesíteni a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) épületét, amiért egy legalább 30 millió forint értékű félkész házat kapott. Az egymilliárd forint értékű ingatlan eladása végül kútba esett, mert a megyei közgyűlés elállt eladási szándékától.

Madzin Tibor esetében a törvényszék megállapította, hogy a vállalkozók egymillió forintot ajánlottak fel neki – amiből 800 ezer forintot két részletben át is vett –, ha segít számukra egy külterületi ingatlanra megfelelő építési engedélyt szerezni.

Mindkét politikus következetesen tagadja a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Az ügy egyszer már megjárta a Debreceni Ítélőtáblát, ahol megsemmisítették az akkor – szintén elmarasztaló – elsőfokú döntést.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában