Helyi közélet

2013.11.10. 11:18

Azt beszélték, az idegenlégióban bujkál

Debrecen, Kazincbarcika, Montpellier - Francia rendőrök fogták el a debreceni egyetemista feltételezett gyilkosát.

Debrecen, Kazincbarcika, Montpellier - Francia rendőrök fogták el a debreceni egyetemista feltételezett gyilkosát.Elfogták a francia rendőrök azt a 34 éves kazincbarcikai férfit, akivel szemben egy 19 éves debreceni egyetemista megölésének alapos gyanújával adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya.

A bűncselekmény még 2004 októberében történt; a gyanú szerint az akkor 25 éves kazincbarcikai T. Tamás a debreceni Nagyerdőn, a Régi Vigadó parkolója közelében olyan súlyosan bántalmazott egy elsőéves joghallgatót, hogy az három nap múlva, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Fordulatot hozott az ügyben, hogy Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának szervezetén belül működő célkörözési szakegység munkatársai a közelmúltban olyan információkhoz jutottak, amelyek szerint a a férfi Franciaországban bujkálhat - a hírek szerint a idegenlégióban keresett menedéket -, ezért felvették a kapcsolatot a francia Igazságügyi Rendőrség Nemzeti Célkörözési Egységével. Több napos előkészítő munka után végül pénteken fogták el a gyanúsítottat Montpellier-ben a helyi hatóságok. T. Tamás - aki évekig előkelő helyen szerepelt a hazai rendőrök körözési listáján - jelenleg Franciaországban kiadatási őrizetben van, ellene a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanújával indított eljárást.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában