Helyi közélet

2013.11.21. 16:55

A rendőrség nem vizsgálja a könyvégetést

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot kérdezte lapunk a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetés kapcsán. Megkaptuk a választ.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot kérdezte lapunk a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetés kapcsán. Megkaptuk a választ.Mint arról beszámoltunk, többek között egy Radnóti Miklós verseskötetet is elégettek magukat a Magyar Nemzeti Arcvonal miskolci csoportjához tartozó személyek november 9-én a borsodi megyeszékhelyről, amely országos felháborodást váltott ki. Érkezett-e a bejelentés a rendőrséghez mindezzel kapcsolatban? - kérdeztük a hatóságot.

Nem érkezett - tudtuk meg dr. Gaskó Bertalan rendőr alezredestől, a megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, aki elmondta azt is, hogy Magyarországon "önmagában a könyvégetés nem valósít meg bűncselekményt."

Felmerült: sokakban félelmet kelthet az "akció", ezért vizsgálódnak-e a hatóságok? Dr. Gaskó Bertalan elmondta, hogy a Miskolcon 2013. november 9-én történt esetről a rendőrség a médiatartalom-szolgáltatókon keresztül szerzett tudomást.

- Tekintettel arra, hogy a napvilágot látott eset körülményeit értékelve sem bűncselekmény, sem szabálysértés gyanúja nem merült fel, így a területileg illetékes Miskolci Rendőrkapitányság további vizsgálatot, eljárást nem indított az ügyben - fogalmazott a rendőrségi szóvivő.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában