Helyi közélet

2013.11.19. 09:34

91 éves dédnagyanyját rabolta ki a miskolci fiú

Miskolc - Két év szabadságvesztésre enyhítették az elsőfokú ítéletet.

Miskolc - Két év szabadságvesztésre enyhítették az elsőfokú ítéletet.Bűnösnek találta a másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék is azt a miskolci fiatalembert, aki a vádirat szerint két évvel ezelőtt bántalmazta és kirabolta saját 91 éves dédnagymamáját.

Az akkor 14 éves fiút egy szolgálaton kívüli rendőr csípte el, aki tanúja volt annak, hogy valaki – hóna alatt egy pénzkazettával – kiugrik egy perecesi családi ház kerítésén, majd beugrik egy kocsiba. A rendőr követni kezdte a nagy sebességgel elhajtó autót, majd a településrész határában megállította, közben értesítette kollégáit, akik bementek abba a házba, ahonnan a fiatalember kiszökkent, és rátaláltak a bántalmazott idős asszonyra.

A gyerek ezt követően majd másfél évig volt előzetes letartóztatásban a debreceni javítóintézet előzetes letartóztatást végrehajtó részlegén. Az elrabolt pénz a nagyapjáé volt, aki meg volt róla győződve, hogy nem unokája volt a tettes. Főképpen arra alapozta véleményét, hogy az unokája – a fiatal vádlott – ismerte a járást, ő nem törte volna rá az ajtót az idős asszonyra, hanem elővette volna a kulcsot rejtekhelyéről, és feltűnés nélkül lelép a pénzkazettával. A család szerint az is lehet, hogy ha mégis az unoka volt a rabló, akkor valaki a baráti köréből kényszerítette a bűncselekményre.

A bíróság azonban – immáron másodszor – nem osztotta a család álláspontját. A Miskolci Járásbíróság elsőfokon rablásban mondta ki bűnösnek a fiatalkorút, ezért kettő év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélte. Ezt mérsékelte tegnap a Miskolci Törvényszék, másodfokon, jogerősen két évre csökkentette a kiszabott szabadságvesztés mértékét.

ÉM-SZP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában