Helyi közélet

2013.10.21. 16:28

Ünnepi megyei közgyűlés Szikszón

Szikszó - Hagyománynak számít már a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlésnél, hogy egy-egy fontos ünnepséget nem Miskolcon rendeznek meg, hanem vidéki város látja el a házigazdai teendőket, így volt ez például augusztus 20-án, amikor Putnok volt a helyszíne az eseményeknek.

Szikszó - Hagyománynak számít már a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlésnél, hogy egy-egy fontos ünnepséget nem Miskolcon rendeznek meg, hanem vidéki város látja el a házigazdai teendőket, így volt ez például augusztus 20-án, amikor Putnok volt a helyszíne az eseményeknek.Ez a tendencia folytatódik most is, az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából kedden Dél-Abaúj központjában Szikszón lesz az ünnepi megyei közgyűlés, a szikszói önkormányzat képviselő-testületével közös szervezésben. A helyi Inkubátor Házban reggel 9 órakor a Himnusszal kezdődik az ünnepség, majd Füzesséri József, Szikszó polgármestere köszönti a jelenlevőket. Ezt követően dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke gondolatébresztő megnyitójában méltatja 1956. október 23-a jelentőségét és szól a tanulságairól. Dr. Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára mond ezután ünnepi beszédet. A jeles alkalomhoz illő kulturális műsorok után átadják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat kitüntető címeit. A Szózattal fejeződik be az ünnepi megyei közgyűlés.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában