Helyi közélet

2013.10.29. 13:51

Természetvédelmi fórumot tartottak az erdészek Óhután

Miskolc, Óhuta - Természetvédelmi szakmai fórumot rendezett Óhután az ÉSZAKERDŐ Zrt., a programon a 22 állami tulajdonú erdészeti részvénytársaság munkatársai vettek részt.

Miskolc, Óhuta - Természetvédelmi szakmai fórumot rendezett Óhután az ÉSZAKERDŐ Zrt., a programon a 22 állami tulajdonú erdészeti részvénytársaság munkatársai vettek részt.A megjelenteket elsőként Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. A rendezvényt Dr. Jung László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóság ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A nap folyamán egymást követték az előadások. Dr. M. Nagy Gergő, a Sárhegyi és Társa Ügyvédi Iroda képviselője a nemzetközi természetvédelmi ajánlások magyarországi adaptációjáról beszélt. Dr. Barta Judit, a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának docense a vadászati joggal kapcsolatos összefüggéseket tárta fel. Az erdőgazdálkodás és a környezetvédelem témakörét Ugron Ákos, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője hatósági-, Luzsi József, a MEGOSZ elnöke pedig magángazdálkodói oldalról „járta körül”. Az utolsó előadó Dr. Pecsenye Csaba, a Miskolci Törvényszék Polgári Közigazgatási és Munkaügyi Kollégium vezetője volt. Ő a természetvédelmi hatósági és szakhatósági állásfoglalások, határozatok bírósági felülvizsgálatának tapasztalatait foglalta össze. A program során elhangzottakat szakmai beszélgetésen összegezték a szakemberek.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában