Helyi közélet

2013.10.19. 14:17

"Oroszlánokkal" szedték a szőlőt a nemlátók

Disznókő - Vakok és gyengénlátók számára szervezett szüretet az Első Miskolci Lions Klub.

Disznókő - Vakok és gyengénlátók számára szervezett szüretet az Első Miskolci Lions Klub."Utoljára valamikor harminc éve szüreteltem", mondta a látássérült Lipusz László munkatársunknak, miközben boldogan próbálgatta a kezébe vett metszőollót; látszott rajta, már alig várja, hogy újra bemehessen a sorok közé, és saját kezével tapogassa ki a cukortól ragacsos fürtöket a tőkéken. Kutyája, a hétköznapokon mindig fegyelmezett Blake más labradorokkal kergetőzött a Disznókő pincészet szőlőskertjében, akiket szintén szabadon engedett látássérült gazdáik, de ahogy Blake, úgy ők is rendszeresen vissza-visszatértek emberi társukhoz, hogy megnézzék, azoknak nincs-e szükségük valamire.

Lipusz László egyike volt annak a 25 vak vagy gyengénlátó embernek, akik az Első Miskolci Lions Klub által kimondottan számukra szervezett szüreten vett részt szombaton. Október a látás hónapja, október 15-e a látás világnapja - az "oroszlánok" ebből az alkalomból hozták tető alá a szüretet, ahol a klub tagjai mellett az általuk rendszeresen támogatott vakok és gyengénlátók is szedték az érett fürtöket. A gyümölcsből a Disznőkő pincészetben tradicionális tokaji bort készítenek majd, amit a klub elárverez, hogy a befolyó bevételből az általuk támogatott látássérültek számára vásároljon a nemlátók mindennapi életvitelét megkönnyítő dolgokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában