Helyi közélet

2013.10.29. 19:24

Nyelvvizsgabizi olcsón eladó!

Borsod-Abaúj-Zemplén - Úgy tűnik, hogy aki akar, nálunk is szerezhet hamis nyelvvizsga-bizonyítványt.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Úgy tűnik, hogy aki akar, nálunk is szerezhet hamis nyelvvizsga-bizonyítványt.Dagad a fővárosi nyelvvizsgabotrány. Már több mint hatszáz személyt gyanúsítanak bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, többségük pénzt (százezreket is) adott nyelvvizsgáért. A fenti módszerrel készült dokumentumok – ellentétben a bolhapiacon vásárolt bizonyítványokkal – formailag nem hamis okiratok, tartalmilag azonban azok. A gyanú szerint az írásbeli teszteken a bennfentes jelöltek előre megkapták a megoldásokat: a „bebiztosítás” ára középfoknál 300 ezer, felsőfoknál 500 ezer forint volt, írja az egyik hetilap.

Az ismerősöm

De mi a helyzet Észak-Magyarországon? Nálunk is lehet néhány százezer forintért nyelvvizsga-bizonyítványt szerezni? Egyetemistákat kérdeztünk erről, hiszen számukra létszükséglet a nyelvvizsga. Nem kapják meg ugyanis a diplomájukat mindaddig, amíg nem rendelkeznek a megfelelő nyelvtudással.

– Van egy ismerősöm – meséli az egyik gépészhallgató, aki kérte, a nevét ne írjuk meg. – Neki a diplomához kellett a nyelvvizsga, és 300 ezer forintért vett egyet.

A teljes cikk az Észak-Magyarország szerdai lapszámában olvasható.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában