Helyi közélet

2013.10.31. 18:27

Nézőpont: Plakátolás

<em>"Miskolc - Ezt látnod kell!" - hirdetik városszerte az óriásplakátok. Az autó ablakából elsuhanó képen a Miskolci Egyetem műemlékkönyvtárára hívják fel a figyelmet - nagyon helyesen. Biztos van Miskolctapolcára, a Diósgyőri várra és Lillafüredre hajazó "látnod kell" is.</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

"Miskolc - Ezt látnod kell!" - hirdetik városszerte az óriásplakátok. Az autó ablakából elsuhanó képen a Miskolci Egyetem műemlékkönyvtárára hívják fel a figyelmet - nagyon helyesen. Biztos van Miskolctapolcára, a Diósgyőri várra és Lillafüredre hajazó "látnod kell" is. Juhász-Léhi István jegyzete.Hogy én mit látnék szívesen? Egy kis rendet, koncepciót, és vidámságot mindenképpen. Jóska, aki a belvárosban némi apróért sepreget és szemetet hord - azaz logisztikai menedzser - azt mondja, hogy ő a tapolcai strandot, meg a Junót mutatná meg. Hiába mondom neki, hogy nincs strand és az egykor menő szállodában is maximum a romlás virágait locsolhatná, nem enged. "Jó, akkor irány az Európa tér, ami a régió legnagyobb nyilvános kocsmája! Vagy a Lyukóvölgy, ahol maguktól gyulladnak ki a víkendházak!"

Igyekszem megnyugtatni, hogy nem olyan nagy a baj, ráadásul már azzal a teherrel sem kell jó ideje megküzdenünk, hogy Budapest mögött mi vagyunk a nagyváros. "Jó, jó, de miért itt reklámozzák a várost? Miért nem mondjuk Debrecenben?" Eszemben sincs vitatkozni és percekre meggyőzöm azzal, hogy a miskolciaknak is tartogathat meglepetéseket a saját városuk. Azoknak mindenképpen, akik itt élnek.

Ezt a plakátkészítőnek is be kell látnia...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában