Helyi közélet

2013.10.24. 13:35

Mindenki álma teljesülhet

Miskolc - „Minden ember egyenlőnek lett teremtve” – mondta 50 éve Martin Luther King.

Miskolc - „Minden ember egyenlőnek lett teremtve” – mondta 50 éve Martin Luther King.„Van egy álmom” címmel indított gyerekeknek programsorozatot a miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat augusztus végén. A cím Martin Luther King ötven évvel ezelőtti híres beszédére utal, melyet 1963. augusztus 28-án mondott el Washingtonban: „Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: Számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.”

Példaképek

Váradi Gábor, a kisebbségi önkormányzat elnöke úgy fogalmazott: céljuk az, hogy a sokszor nehéz sorban élő gyerekek is el tudják érni álmukat. Komoly figyelmet szentelnek szabad idejük hasznos eltöltésére. A kisebbségi önkormányzat székházában szombatonként gyűlnek össze, és olyan videofilmeket néznek meg, melyek tehetséges, híressé lett cigány emberekről szólnak. A filmet beszélgetés követi és egy kis vendéglátás. A nemzeti ünnepek alkalmával a gyerekek megismerkedhetnek olyan hősökkel, a történelem fontos személyiségeivel, akik szintén cigány származásúak voltak. Lesznek olyan kirándulások is, melyek a környezet-tudatosságra nevelik a gyerekeket. Jelenleg 40 diák vesz részt a programokban, de ha sikerülne a belvárosban is egy helyiséget szerezniük, akkor az elnök szerint még több gyereket tudnának rendezvényeikbe bevonni. Karácsonyra különleges akciót terveznek. A gyerekek maguk készítik és adják át az ajándékokat a rászorulóknak, valamint hajléktalanoknak. Az elnök hozzátette: a programsorozat saját kezdeményezés, és a költségeket is saját költségvetésükből állják.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában