Helyi közélet

2013.10.24. 09:42

Mentőmatuzsálemekkel, cserére várakozva

Borsod-Abaúj-Zemplén - A már ez évre remélt mentőfejlesztés jövő februárra tolódik el.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A már ez évre remélt mentőfejlesztés jövő februárra tolódik el. Tizenegymilliárd forintos uniós támogatásból 22 új mentőállomást épít, 60-at felújít és 200 korszerű mentőautót szerez be az Országos Mentőszolgálat – jelentette be az emberi erőforrások minisztere ez év elején. Azt is kijelentette: a fejlesztések 2014 második felére meg is valósulnak. A meglévő 231 mentőállomás mellé 22 új állomás épül, 60-at pedig felújítanak. Azt ígérték: ősszel elkezdődnek az építkezések.

Akkor a hír hallatán dr. Breitenbach Géza, az OMSZ regionális orvosigazgatója megerősítette: „Régóta várunk rá: végre egyre több új mentőautót láthatunk megyénk útjain is, nem csak a tévében”. A mentőállomás-fejlesztésből is jut megyénknek: megújul, korszerűsödik az encsi, miskolci, ricsei és a szerencsi mentőállomás, teljesen új épül Sárospatakon, Aggteleken és Krasznokvajdán. Most ismét rákérdeztünk: itt az ősz, hol tartanak a fejlesztéssel.

„Sajnos, a kezdés határideje átcsúszott jövő év február 4-re, viszont, mivel uniós pénzről van szó, a befejezés augusztusi határidejét tartani kell – mondta a regionális orvosigazgató. Arra nem tudott választ adni, hogy a gépjármű-fejlesztésből megyénknek mennyi jut, csak annyit mondott: néhány darab. Azt viszont megtudtuk: a régióban közel 30-at kell leállítani, mert koruk meghaladja a jogszabályban előírt (három évvel kitolt) 13 évet.

Lezárult az eljárás

Internetes forrás szerint lezárult a közbeszerzési eljárás: 178 új mentőre a Profile nyerte el a megbízást; az új mentők Kistarcsán készülnek, 2014 nyár végéig kell az OMSZ-nak leszállítaniuk.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában