Helyi közélet

2013.10.30. 16:29

"Lavina" Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Miskolc - Országos akcióhoz igazodva Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is megtörtént az első „láncmérés”. Az év hátralévő részében az autósok továbbra is számíthatnak sebesség ellenőrzésekre.

Miskolc - Országos akcióhoz igazodva Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is megtörtént az első „láncmérés”. Az év hátralévő részében az autósok továbbra is számíthatnak sebesség ellenőrzésekre.A „Lavina” elnevezéssel útjára indított országos rendőrségi ellenőrzés-sorozat keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2013. október 29-én fokozott ellenőrzést hajtott végre az M3-as autópálya megyei szakaszán.

A rendőrök a szabálysértőkkel szemben szankcióként helyszíni bírságot alkalmaztak, szabálysértési feljelentést tettek, vagy közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A közlekedésrendészeti ellenőrzés elsősorban a gyorshajtók kiszűrésére és a sebességtúllépés visszaszorítására irányult. A fokozott ellenőrzés elsődleges célja a balesetek legfőbb kockázati tényezőinek a csökkentése. A rendőrök a sebességmérés mellett ellenőrizték az okmányok meglétét és érvényességét, a járművezetők ittasságát és a passzív biztonsági eszközök használatát is.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában