Helyi közélet

2013.10.15. 16:08

Közlemény - Illegális áramvételezést számolt fel a Jobbik Lyukóvölgyben

Miskolc - Az akcióra a Jobbik és az Érpataki Modell Országos Hálózata által közösen szervezett törvényszembesítő bejáráson került sor azok után, hogy a miskolci városrészben folyamatosan lopják az áramot.

Miskolc - Az akcióra a Jobbik és az Érpataki Modell Országos Hálózata által közösen szervezett törvényszembesítő bejáráson került sor azok után, hogy a miskolci városrészben folyamatosan lopják az áramot.Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője az erről tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az éjszakába nyúló bejárásra azért volt szükség, mert a Fidesz és az MSZP milliárdos felzárkóztató programjai ellenére - vagy éppen azoknak köszönhetően - sem szűnnek a városrészből érkező panaszok. A politikus elmondta, az illegális beköltözők a legkülönfélébb módon lopják az áramot: vannak, akik a megüresedett telkekről húzzák át a vezetéket, és csinálnak úgy több százezer forintos tartozásokat, hogy arról maguk a tulajdonosok sem tudnak. Vannak olyanok is, akik a föld alatt vezetik be a kábelt a putriba, mások pedig éjszaka csatlakoznak rá a hálózatra, milliókkal károsítva meg a rendesen fizetőket.

A politikus jelezte, Érpatakon akkor kezdett megszűnni az áramlopás, amikor a notórius áramtolvajok több hónap letöltendő szabadságvesztést kaptak, vagyis komoly következménye lett a cselekedetüknek. „Látható, hogy a rendteremtéshez nem milliárdokra van szükség, hanem következetes hatósági munkára és hatékony igazságszolgáltatásra”, fogalmazott a képviselő, aki bejelentette, a miskolciak védelmében a Jobbik új „fegyvert” vet be az áramtolvajokkal szemben:

Villanyoszlopokra irányított, éjjel is használható kép- és hangrögzítő berendezéseket fognak elhelyezni Lyukóvölgyben, ezzel is segítve a hatóságok számára a tettenérést. Ezt követően semmi akadálya nem lesz annak, hogy a bíróságok kiszabják az elrettentő erejű büntetést, mondta Jakab Péter.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában