Helyi közélet

2013.10.19. 11:38

Arcok a megyéből: Eperjesi Gergely - „Már nem szeretek versenyezni”

Miskolc - Márai Sándor versével nyerte meg Gergely a városi szavalóversenyt.

Miskolc - Márai Sándor versével nyerte meg Gergely a városi szavalóversenyt.Eperjesi Gergely, a Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatos diákja nyerte meg az idén az október 23-a tiszteletére rendezett városi versmondó versenyt. Márai Sándor: Mennyből az angyal című versét szavalta. Mint mondta, a költeményt már ismerte, négy évvel ezelőtt felolvasta egy szoboravató ünnepségen, de akkor még nehéznek találta. Most viszont újra megpróbálkozott vele, és nagyon megszerette. Gergely szerényen árulta el (mert egyáltalán nem akart nagyképűnek látszani), hogy az elmúlt 5 évben legalább 30 szavalóversenyt nyert meg. De már nem szeret versenyeken indulni, mert szerinte nem jó, hogy vannak győztesek.

Érzések

– A versmondásban a lelki állapot megélése a lényeg, és hogy visszaadjam a költő pillanatnyi érzéseit, ezért sokkal jobban kedvelem az olyan rendezvényeket, ahol úgy szavalhatok, hogy a végén nincs eredményhirdetés – árulja el Gergely.

Ilyen volt például, amikor Huzella Péterrel adott műsort gyerekeknek a bábszínházban, vagy amikor résztvevője lehetett a színház „Egy óra versek között” című programsorozatának.

Megtudjuk tőle, hogy Kisgyőrben lakik, de kollégista, és már nagyon régen színészi pályára készül. Ehhez természetesen a gimnázium dráma tagozata minden segítséget megad. Legszívesebben a Kaposvári Egyetemen tanulna tovább az ottani, szimpatikus légkör miatt, de a biztonság kedvéért jelentkezik majd Budapestre és Marosvásárhelyre is. Kedvenc költője József Attila.

József Attila élete nagyon közel áll hozzám, érzelemvilágát, gondolatait számomra könnyű megélni és átadni – vallja Gergely.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában