Helyi közélet

2013.10.03. 11:06

A Volkswagen idecsalogatásán dolgoznak

Miskolc - Győrben Audi, Miskolcon Volkswagen? Tervek már vannak.

Miskolc - Győrben Audi, Miskolcon Volkswagen? Tervek már vannak.Gyümölcsözőek lehetnek a város számára is a Miskolci Egyetem gazdasági kapcsolatai, talán az autóipar is megvetheti a lábát a borsodi megyeszékhelyen. Nemrég tanácskozást tartottak az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszékén, ahol Schindele Wendel volt az egyik előadó. Schindele Wendel a Gépészmérnöki és Informatikai Kar tiszteletbeli professzora, Németországban és Magyarországon is élő üzletember. A Nehézipari Műszaki Egyetem volt hallgatója, aki 56-ban kiment Németországba. Az alma materhez szép emlékek kötik. Régi és jó kapcsolat fűzi Illés Bélához, a tanszék vezetőjéhez. Meghívott professzorként ma is tart előadásokat a Miskolci Egyetem Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszékén.

A jövő

Illés Béla az Észak-Magyarországnak vázolta: Schindele Wendel, mint a Wentech Kft. tulajdonosa minden erejével azon van, hogy kibővítse és megerősítse a kapcsolatokat Miskolc és az autó- azaz beszállítóipar között.

Schindele Wendel és Illés Béla meghívták Martin Winterkornt egy miskolci előadásra az egyik budapesti, egyetemi fórum után, mely keretében Martin Winterkorn több száz hallgató és számos nemzetközi menedzser előtt rendkívül érdekes előadást tartott az autóipar új jövőjéről.

Martin Winterkorn nem csak a Volkswagen tulajdonosa, hanem az Audi AG felügyelő bizottságának és a Porsche Automobil Holding SE igazgatótanácsának is az elnöke. Vitathatatlan érdemei vannak az Audi magyarországi leányvállalatának, az Audi Hungaria Motor Kft. megalapításában, a győri telephely kiépítésében, illetve a további beruházások magvalósulásában.

Az autó- és beszállítóipari kapcsolatok kiépítésének legfontosabb célja, hogy a szakemberek újabb beruházásokat tervezzenek Miskolcra.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában