Helyi közélet

2013.10.16. 19:49

A polgármester is tépte a tapétát

Miskolc - A miskolci városvezetés elkezdte a fészekbontást egy avasi lakásban. Az ellenzék is szaggatta a tapétát.

Miskolc - A miskolci városvezetés elkezdte a fészekbontást egy avasi lakásban. Az ellenzék is szaggatta a tapétát.„Mérjük fel a terepet, utána dolgozzunk” – adta ki az utasítást szerdán dr. Kriza Ákos polgármester a Szilvás utca 11. szám alatti épület 4/2-es lakásában. Ez ugyanis egy fészekrakós ingatlan volt, de a közelmúltban az önkormányzat tulajdonába került – tudtuk meg. Szerdán pedig a városvezető, Csöbör Katalin és Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselők, valamint néhány Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő arra vállalkozott, hogy szimbolikusan is rendet tegyenek: elkezdték ennek a lakásnak a kitakarítását. Csatlakozott hozzájuk egy ellenzéki politikus is, Varga Gergő (Demokratikus Koalíció), aki a körzet önkormányzati képviselője.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR


MSZP: ez csak bohóckodás

Kriza Ákos és társai bohóckodással akarják elterelni a figyelmet arról, hogy a fészekrakó-ügyben az elmúlt 3 évben semmit, de semmit sem tudtak felmutatni” – közleményben reagált az MSZP a szerdai eseményekre. „Sőt, a Fidesz a problémát még tetézte is, a Nemzeti Eszközkezelő beléptetésével még nehezebb helyzetbe hozta a követeléseiket így már biztosan meg nem kapó társasházakat. Ami szerdán az Avason, a Szilvás utcában történt, az a legocsmányabb diktatúrákban szokott előfordulni: a hatalom a valódi érvek, valódi eredmények felmutatása helyett, csak azért, hogy megtévessze a miskolciakat, megrendezett egy ócska színjátékot” – írták.


Jobbik: a sokadik ígéret is beváltatlan

„A Fidesz sokadik ígéretét sem váltotta be fészekrakó-ügyben: életbe lépett a kilakoltatási moratórium, így már biztos, hogy ősszel sem lesznek kilakoltatva a renitensek” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter jobbikos képviselő. „Ez nemcsak azért kérdés, mert az egyes társasházak már most is tízmilliós nagyságrendű tartozással rendelkeznek, hanem ezért is, mert télen sokan beköltöznek Lyukóból, illetve vidéki településekről „melegedni” az Avason vagy Diósgyőrben fészkelő rokonokhoz, tovább szaporítva a társasházak gondjait” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában