Helyi közélet

2013.10.09. 11:27

A népi kézművesség jövőjéről Kisgyőrben

Kisgyőr - „A népi kézművesség jövője" című konferenciára október 11- 13. között kerül sor Kisgyőrben.

Kisgyőr - „A népi kézművesség jövője" című konferenciára október 11- 13. között kerül sor Kisgyőrben.A rendezvény szervezője a Magyar Művészeti Akadémia és Kisgyőr önkormányzata. Pénteken délután négy órakor köszöntőt mond Kékedi László, Kkisgyőr polgármestere polgármester, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) akadémikusa. Ezután a Magyar Művészeti Akadémia expozéja hangzik el dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár és Kelemen Béla osztályvezető

előadásában.

Szombaton reggel 9-től Helyzetelemzés és meghatározás címmel dr. Bánszky Pál MMA akadémikus fejti ki álláspontját, majd átadják a Zilahy-díjakat. Utána barangoló, a jelenlevők megtekintik Kisgyőr köztéri alkotásait és nyitott műhelyét. Ezt követően Neszádeliné Kállai Mária és Fehér Jánosné, a Népművészet Mesterei számolnak be a Csipke és viseletkészítő csoport 13 éves tapasztalatairól. Az ez év nyarán megtartott Kecskeméti Csipkehétről Bedő Istvánné csipkekészítő mondja el a véleményét. A kabai alkotócsoport tevékenységét Orisek Ferenc, a Népművészet Mestere ismerteti.

A Négy évszak című szoborplasztika készítéséről Bocskai István fafaragó beszél. A 25 éve működő Családi Kézműves Szaktábort Kékedi László, a Népművészet Mestere mutatja be.

Október 13- án, vasárnap reggel kilenctől szakmailag értékelik a konferenciát, összegzik a tapasztalatokat. Levezető elnök: Dr. Bánszky Pál MMA akadémikus. Délben fejeződik be a három napos konferencia.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában