Helyi közélet

2013.09.08. 22:24

Új kézilabdás szakkiadvány

Mezőkövesd - Megjelent Juhász István, Kovács László, Papp György és Zsiga Gyula legújabb kézilabda-szakkönyve „Módszertani kézikönyv a 6-14 éves korosztály képzéséhez” címmel.

Mezőkövesd - Megjelent Juhász István, Kovács László, Papp György és Zsiga Gyula legújabb kézilabda-szakkönyve „Módszertani kézikönyv a 6-14 éves korosztály képzéséhez” címmel.A kiadványhoz három lemezből álló DVD-mellékletet is csatoltak a szerzők. Juhász István, az MKSZ mezőkövesdi származású szakmai igazgatja a következő ajánlást tette a könyv és a szemléltető videoanyag mellé.

- Minden gyakorló edző eljut egyszer arra a pontra, amikor úgy érzi, hogy az a tapasztalat és tudás, amelyet az eddigi munkája során megszerzett rendszerezésre, vagy éppen frissítésre szorul – mondta el Juhász István, az MKSZ mezőkövesdi származású szakmai igazgatója. - Ilyenkor sok esetben felül kell írni azokat a régebben beidegződött sztereotípiákat, melyeket az élet már túlhaladott, azért, hogy az új információk befogadásának teret adjunk. Utánpótlás nevelésünk az elmúlt több mint egy évtizedben forradalmi változásokon ment keresztül. A sok örömteli történés mellett van néhány a szakmát érintő kérdés, amit a sportág fejlődése érdekében újra kell gondolnunk. Ezek közül az első és talán a legfontosabb, hogy megállítsuk azt a folyamatot, amely folyamat az elmúlt években oda vezetett, hogy a testnevelés és ezen belül a testnevelő és ebből adódóan a kézilabda is a perifériára került a legtöbb helyen az általános iskolai képzésben.

Felmerül néhány fontos kérdés, melyre a válaszokat meg kell, hogy keressük, ha az utánpótlás nevelésünkért felelősséget érzünk:

- Melyik az az időpont a gyermek életében, amikor tudja, hogy mi a célja a kézilabdával kapcsolatban?

- Mikor tudja megkülönböztetni a sikert és a sikertelenséget, különbséget téve fontos és kevésbé fontos dolgok között?

- Mikor képes kizárni a külvilágot (szurkolók, szülők, stb.) játék közben és csak a számára legfontosabb külső információkat befogadni?

- Melyik az az életkor, mikor mi edzők, testnevelők már úgymond győzelmi kényszerbe tehetjük játékosainkat, úgy, hogy ez nem okoz számára már semmilyen torzulást a személyiségében?

Szerzőtársaim nevében is szólva és egyben remélve, hogy sokan mellénk állnak Önök közül és elindulhatunk egy közös úton, melynek eredménye és célja nem lehet más csak is a ránk bízott gyermekek harmonikus fejlődése. Ezt a célt szolgálva alázattal és bízva a közös munkánk sikerében kívánok mindenkinek jó munkát, erőt, egészséget és kitartást!

A DVD-melléklet tartalma:

  • 1. lemez: Motorikus képességfejlesztés (korábban már megjelent)
  • 2. lemez: Erőfejlesztő gyakorlatok szabad súlyokkal (korábban már megjelent)
  • 3. lemez: A kézilabdázás alaptechnikai elemeinek oktatása (Juhász István-Szedlák Nikolett) – újdonság!
  • A könyv megvásárolható a Magyar Kézilabda Szövetségben (Budapest XIV. kerület Istvánmezei út 1-3. 3. emelet 305.) hétköznap 9-15 óra között, vagy megrendelhető utánvéttel e-mailben: [email protected].

    E-mailben történő megrendelés esetén kérjük, a levélben írja le a megrendelő nevét, a postázási címet és a számlázási címet.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában