Helyi közélet

2013.09.25. 11:08

Találkozó az 1110 éves Bolyok faluban

Ózd - A napokban 2013. szeptember 21-én rendezte meg a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület, amelynek elnöke Kovács Veres Sándor, a már hagyománnyá vált Bolyoky/i-Bolyoki Találkozót, amely immár ötödik a sorban. Bolyok falu 1110 éves ami ma már Ózd város része.

Ózd - A napokban 2013. szeptember 21-én rendezte meg a Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület, amelynek elnöke Kovács Veres Sándor, a már hagyománnyá vált

Bolyoky/i-Bolyoki Találkozót, amely immár ötödik a sorban. Bolyok falu 1110 éves ami ma már Ózd város része.

A családias, remek hangulatú összejövetel fő színtere a Bolyky Tamás Általános Iskola aulája volt. A találkozóra többek között az Egyesült Államokból és Németországból is érkeztek leszármazottak.

(A Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület célja, az Ózd városban lévő Bolyokvasvár és környéke történelmi hagyományainak, kulturális emlékeinek,a korábban itt élők népszokásainak feltárása, ápolása, megőrzése, ezen keresztül a városrész kulturális életének fellendítése, fejlesztése. Továbbá az itt élők megismertetése elődeik emlékeivel, felébresztve bennük lakóhelyükhöz való kötődésüket.

Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független. A Bolyokvasvári Polgári Kör tagjai az 1927-ben létrejött Bolyok-Vasvár Polgári Kör szellemisége folytatóinak tekintik magukat. Annak szellemében, korszerű keretek között kívánják folytatni az elődök célkitűzéseinek munkáját.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában