Helyi közélet

2013.09.15. 21:43

Nekrológ: Gyászolunk

Ózd - Gyászol az Ózdi Szép Szó Egyesület Irodalmi Körének tagsága. Balobásné Bodnár Katalin Gizella, sokak Kati nénije, amatőr költő az Ózdi Irodalmi Kör létrehozója s egykori vezetője 2013. augusztusában befejezte harcát a betegségével szemben s elhagyta e földi világot.

Ózd - Gyászol az Ózdi Szép Szó Egyesület Irodalmi Körének tagsága. Balobásné Bodnár Katalin Gizella, sokak Kati nénije, amatőr költő az Ózdi Irodalmi Kör létrehozója s egykori vezetője 2013. augusztusában befejezte harcát a betegségével szemben s elhagyta e földi világot.Augusztus 22-én délután vettünk tőle végső búcsút a bolyoki temetőben. Sokan álltunk döbbenten ravatala mellett, tehetetlenül szembesülve a természet eme fájó törvénye előtt. Nagyon nehéz tudomásul venni, hogy az élet néhány pillanat alatt emlékké formálódik.

Két héttel halála előtt otthonában találkoztam vele. Ceruza volt a kezében. Verset írt. Terve volt egy újabb verseskötet megjelentetése. Amikor kijöttem lakásának ajtaján s bandukoltam lefelé a lépcsőn még utánam szólt: ha kész leszek a versírással keresni foglak. Akkor még nem gondoltam, hogy Ő már soha többé nem fog keresni sem engem sem másokat. Még most sem hiszem el,hogy nincs többé.

Sokan, rengetegen szerették, tisztelték. Neki bárki, bármikor elmondhatta örömét, bánatát az biztos, hogy meghallgatásra, megértésre talált. Emberi kapcsolatait mások tisztelete, megértése, segítőkézsége jellemezte. Boldog volt, ha másoknak örömet tudott szerezni, ha segíteni tudott. Példát mutatott munkában, szeretetben, tisztességben. Barátságos mindig pozitív kisugárzású jóakaratú, szorgalmas, törekvő de nem törtető ember volt. Segített mindenkin aki hozzá fordult. Soha nem feledte egyszerű falusi gyökereit. Mindenkivel szót értett s megtalálta a megfelelő hangnemet fiatallal és felnőttel egyaránt. Ezért (is) bizonyára elfoglalhatta helyét a mennyei birodalomban.

Amikor tudatták velem halál hírét, épp egy újságcikket olvastam Báró Eötvös Józsefről, aki kétszáz esztendeje született. Neki volt egy tanácsa az emberek számára: "Az élet viharaival szemben olyan légy, mint a madár, amely ha a fát kivágják alóla, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll." Balobásné Bodnár Katalin Gizella ezt tette.

"Számunkra Te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz mint a csillagok." Emlékedet megőrizzük. Nyugodj békében.

- Az Irodalmi Kör tagjai nevében: Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában