Helyi közélet

2013.09.17. 18:01

Mire költenek a képviselők?

Miskolc - Az önkormányzat csak pénzért adta volna a közérdekű adatot. Most a frakcióknál próbálkozunk.

Miskolc - Az önkormányzat csak pénzért adta volna a közérdekű adatot. Most a frakcióknál próbálkozunk.Az önkormányzati képviselők mennyit és mire költöttek képviselői alapjukból az elmúlt három évben? Az erre vonatkozó adatot szerettük volna elkérni az önkormányzattól, de azt a választ kaptuk: 16 ezer forintért megkaphatjuk, a száz oldalnyi dokumentum másolási díja ugyanis ennyi. Kértük elektronikusan, arra nem volt a válasz. A városháza korábbi kommunikációs munkatársa arra hivatkozott, elektronikusan nem kaphatjuk meg, mivel nincs elektronikus iktatás a hivatalban, így ellenjegyezni sem tudják.

Most mégis kiadták elektronikusan, igaz nem szerkesztőségünknek, hanem az MSZP-frakciónak. Ők már eljuttatták szerkesztőségünkbe. Ennek köszönhetően a Borsod Online-on már olvasható, hogy Bartha György, Bazin Géza, Fodor Zoltán, Földesi Norbert és Varga Gergő önkormányzati képviselők – megválasztásuk óta – mire költötték és milyen összegben a a 2,5 millió forint választókerületi alapjukat.

A másik kettő frakciót – a Fideszt és a KDNP-t – is megkerestük. Egyelőre Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője válaszolt: frakcióülésen egyeztetnek erről. A Fidesztől még nem kaptunk választ.

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában