Helyi közélet

2013.09.05. 14:41

Közlemény - Jobbik: Mit tett a Fidesz a miskolci tejgyár megmentése érdekében?

Miskolc - A Jobbik még májusban hívta fel a miskolci városvezetés figyelmét a helyi tejgyár problémáira. A Fidesz akkor azt állította, nem tud arról, hogy munkahelyek lennének veszélyben. Mára kiderült, hatalmas problémákkal küzd az üzem.

Miskolc - A Jobbik még májusban hívta fel a miskolci városvezetés figyelmét a helyi tejgyár problémáira. A Fidesz akkor azt állította, nem tud arról, hogy munkahelyek lennének veszélyben. Mára kiderült, hatalmas problémákkal küzd az üzem.Sajtóhírek szerint csőd közeli helyzetben van a nagy múltú miskolci tejgyár, olyannyira, hogy az üzem augusztus 30-án már be is szüntette a tejtermékek gyártását, kezdete sajtótájékoztatóját Pakusza Zoltán, jobbikos önkormányzati képviselő csütörtökön. Mint mondta, a Jobbik május 24-én jelezte a Fidesznek a bajt, de a városháza elintézte annyival, hogy nincs gond az üzemben.

A képviselő idézett a MiNap című újságból, melyben azt írták, hogy a helyi országgyűlési képviselők és Kriza Ákos polgármester folyamatos kapcsolatot tart fenn a miskolci cégekkel, így a tejgyárral is, munkahelyek megszűnéséről azonban nem kaptak tájékoztatást. Ez Pakusza szerint nem igaz, hiszen épp a Jobbik jelezte a folyamatos létszámleépítést. A képviselő úgy véli, a városvezetés vagy tudott a problémáról, de nem kezelte, vagy valóban fogalma sem volt a munkahelyek megszűnéséről. Mindkét eset az alkalmatlanságukat bizonyítja – húzta alá a politikus.

A képviselő felszólította Sebestyén Lászlót, a terület országgyűlési képviselőjét, illetve Kriza Ákos polgármestert is, mondják el a miskolciaknak, miért nem védik meg a miskolci munkahelyeket?

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában