Helyi közélet

2013.09.16. 15:57

Közlemény - Hétfőtől szünetelteti a szolgáltatást a MIVÍZ a tejiparnál

Miskolc – A mai nappal a MIVÍZ Kft. felfüggesztette a vízközmű szolgáltatást a Minna ZRt. Miskolc Erdélyi út 1. szám alatti telephelyén, a cég jelentős közüzemi díjtartozása miatt. Fő célja az intézkedésnek, hogy a közműszolgáltató megakadályozza a közérdek további, súlyos sérelmét. Mostanra ugyanis a tartozás elérte a kritikus mértéket.

Miskolc – A mai nappal a MIVÍZ Kft. felfüggesztette a vízközmű szolgáltatást a Minna ZRt. Miskolc Erdélyi út 1. szám alatti telephelyén, a cég jelentős közüzemi díjtartozása miatt. Fő célja az intézkedésnek, hogy a közműszolgáltató megakadályozza a közérdek további, súlyos sérelmét. Mostanra ugyanis a tartozás elérte a kritikus mértéket.A MIVÍZ Kft-nek, mint a Miskolci Önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltatónak különösen szem előtt kellett tartania, hogy egyik szerződéses partnere az elmúlt években rendszeresen tartozást halmozott fel, miközben mások – legyen szó a lakosságról vagy egyéb partnerről – rendszeresen fizetnek a szolgáltatásért.

Ezzel a lépéssel a MIVÍZ Kft. szakmai és gazdasági döntést hozott, védve a fizető fogyasztókat, partnereket.

A MIVÍZ Kft. az elmúlt időszakban folyamatosan egyezetett a tejipari céggel, törekedve a megegyezésre, a szolgáltatás fenntartása érdekében.

A MIVÍZ Kft. döntése meghozatalakor és a szolgáltatásból történő kizárásnál is a jelenleg érvényes jogszabályi kötelezettsége szerint járt el, amely a közérdek védelmére irányul, a lakossági felhasználók és a többi, szerződéses partner érdekében.

A MIVÍZ Kft bízik abban, hogy a magántulajdonosok a fennálló problémákat rövid úton megoldják, és a víziközmű szolgáltatás helyreállítása mielőbb megtörténhet.

Háttér

A MINNA Tejipari Zrt évek óta folyamatos fizetési késedelemben van víz- és szennyvízszolgáltatás díjának megfizetése terén a MIVÍZ Kft felé. Az elmúlt öt évben az évi közel 160.000 köbméteres vízfogyasztásról a tejipari cég volumene visszaesett évi 100.000 köbméter alá. Az idén ez a jóval kisebb volumen is radikálisan lecsökkent, a korábbi fogyasztás töredékére. Kiemelendő, hogy 2013. március 19-e óta nem történt befizetés a számlánkra a szolgáltatás ellentételezéseként. Több esetben is történt egyeztetés a díjhátralék rendezése érdekében, az utóbbi időben megküldésre kerültek fizetési felszólítások, azonban sem az egyeztetések, sem a fizetési felszólítás nem járt érdemi sikerrel.

A MINNA Tejipari ZRt. díjhátraléka a MIVÍZ Kft-vel szemben közel 40 fő Mivizes munkavállaló éves bérköltségének felel meg.

A MINNA részére a szolgáltatás felfüggesztéséről szóló értesítőben társaságunk jelezte, hogy részletfizetési megállapodás megkötése is lehetséges, a MIVÍZ által leírt feltételek szerint, azaz egy egyösszegű befizetés mellett a tartozás fennmaradó részének 12 havi egyenlő részletben történő kifizetésével, melyre 2013. 07. 12-én kelt levelében a tejipari cég érdemi választ nem adott.

2013. 08. 02-án újabb fizetési felszólító levél ment a MINNA részére a lejárt fizetési határidejű számlákra és a késedelmi kamattartozásra vonatkozóan. 2013. szeptember 4-én újabb felszólító levél ment ki az adósság rendezésére.

A jogszabályi előírásnak megfelelően értesítettük az illetékes hatóságot is a tervezett eljárásról, ellentmondás nem érkezett részükről.

A köztulajdonban álló MIVÍZ Kft. a jelenleg érvényes jogszabályi kötelezettségének eleget téve, a közérdek védelmét szem előtt tartva, a lakossági fogyasztók és a többi, szerződéses partnerét védve a mai naptól szünetelteti ivóvíz-szolgáltatását a MINNA Tejipari Zrt. Miskolc, Erdélyi út 1. szám alatti telephelyén.

- Pásztor Imre, Miskolc Holding Kommunikációs, PR vezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában