Helyi közélet

2013.09.17. 13:08

Kilométeres tokaji borfolyam

Tokaj - 1025 méter borral kíván Guinness-rekordot felállítani a Tokaj-Oestrich-Winkel Baráti Társaság.

Tokaj - 1025 méter borral kíván Guinness-rekordot felállítani a Tokaj-Oestrich-Winkel Baráti Társaság.Idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját a Tokaj-Oestrich-Winkel Baráti Társaság. Ebből az alaklomból Tokajban egy Guinness-rekordkísérletre készülnek, amelynek keretében 1025 méter bort tálalnak a látogatóknak szeptember 21-én 11 órától Tokaj belvárosában.

A 25-ös szám

– Ezt úgy kell elképzelni, hogy a társaság pincéjétől – ami a görögkeleti templomnál található – körülbelül a Bonchidai Csárda parkolójáig ládákra helyezünk deszkákat, melyekre poharakat rakunk – mondja Májer Jánosné Arday Otilia, a Tokaj-Oestrich-Winkel Baráti Társaság vezetője. – A poharakba bort töltünk, melyet később a látogatók elfogyaszthatnak.

Az ötlet születéséről Májer Jánosné Arday Otilia elmondta, szerették volna méltóképpen megünnepelni a német testvérvárossal fennálló negyedszázados jubileumot. Ekkor vetődött fel, hogy olyan eseményt kell rendezni, amelyben szerepel a 25-ös szám.

– Az egyik borász vetette fel ötletként, hogy egyszer csináltak egy ezerméteres Guinness-rekordot borospoharakból, ehhez még hozzátettük a 25-ös számot, így ha minden rendben találtatik, akkor szombaton déltől már miénk lesz a rekord – tette hozzá a Tokaj-Oestrich-Winkel Baráti Társaság vezetője.

Minden 30 méternek egy borászat tulajdonosa, amely felelős a szakaszért. Egy méterre 20 pohár jut, mindegyik pohárba fél deci bort töltenek. Összesen 25 borászat szerepel, ezzel is erősítve a 25 éves jubileumot. A tokaji borászatok mellett részt vesz a rekordkísérletben Tokaj három testvérvárosa, a németországi Oestrich-Winkel, az ausztriai Rust és az olaszországi Cormons is, így a látogatók a magyar mellett német-, osztrák- és olasz borokat is kóstolhatnak.

Ha hivatalosan is hitelesítik a tokaji borfolyamrekordot, akkor 250 galambot engednek fel a levegőbe és azt követően fogyaszthatóak lesznek a rekordkísérlet borai.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában