Helyi közélet

2013.09.05. 13:48

Furmintünnep immáron harmadszor Mádon

Mád - A tokaj-hegyaljai borok kedvelőit várják két napon keresztül Mádra.

Mád - A tokaj-hegyaljai borok kedvelőit várják két napon keresztül Mádra.A világon szinte mindenütt ismerik és kedvelik a tokaji borokat. A legismertebb közülük természetesen a tokaji aszú, amelyet főleg furmintból készítenek, ami Hegyalja legjobban aszúsodó, legnemesebb magyar szőlőfajtája. És ha még azt is hozzátesszük, hogy ebből a páratlan gyümölcsből igazán különleges száraz borok is készülnek, amiket kedvünkre fogyaszthatunk a kitűnő magyaros ételekhez is, beláthatjuk, hogy van mit ünnepelni a furminton a borkedvelőknek.

Mád szőlőtermő területeinek 70 százalékát uralja a furmint, az itteni szőlősgazdák és borászok joggal büszkék arra, hogy az általuk készített minőségi borok egyre népszerűbbek és kelendőbbek, felveszik a versenyt a világ bármely részéből származó borokkal.

Az idei furmintünnep, ami már a harmadik a sorban, szeptember 6-7-én lesz, és közvetlen célja az, hogy megismertesse és megszerettesse a látogatókkal a vidék jellegzetes szőlőfajtáját és az abból készült borokat, segítse a mádi borászokat eltökélt szándékuk valóra váltásához, hogy a furmint elnyerje méltó helyét a világ vezető borai között.

Idén először két színpadon zajlanak az események, amelyeken többek között fellép a Magna Cum Laude, Demjén Ferenc, a Talamba Ütőegyüttes, a Borfolk Együttes, a Görömbö Kompánia, a Göncöl Néptáncegyüttes.

A furmintünnep nem hivatalosan csütörtökön egy borversennyel vette kezdetét.

ÉM-BG

Jó tudni!

A programok ingyenesen látogathatóak!

Részletes program, további információ:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában