Helyi közélet

2013.09.03. 10:40

Fél órán át tartott a halálos verés Hernádnémetiben

Miskolc - Hamarosan ítélet várható a hernádnémeti emberölés ügyében.

Miskolc - Hamarosan ítélet várható a hernádnémeti emberölés ügyében. Elhangzottak hétfőn a perbeszédek a hernádnémeti emberölés ügyében a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa előtt folyó tárgyaláson.

A főügyészség egy fiatal nőt és egy férfit vádol azzal, hogy hidegvérrel addig ütlegeltek egy férfit különböző eszközökkel, míg az az életét vesztette. A bűncselekmény 2011. január végén történt a hernádnémeti szeszfőzdében, amikor az ott lakó elsőrendű vádlott nő és a másodrendű férfi italozást követően, többféle eszközt – dorongot, baseballütőt, betonvasat, szerszámnyelet – is felhasználva addig ütlegelte harmadik társukat, míg az életét nem vesztette. A bántalmazás tényét mindkét vádlott beismerte, de azt állították, hogy a későbbi áldozat agresszív, fenyegető volt, és a nő akkor 14 esztendős lányát is molesztálta; az elsőrendű vádlott a lányát, a másodrendű a két nőt védelmezte.

A bűncselekmény után az elsőrendű vádlott hívta a mentőket és a rendőrséget; a mentőknek körülményesen elmondta, hogy egy részeg, de egyébként epilepsziás férfi rohamot kapott, ezért „le lett ütve”, ám a mentődiszpécser azt tanácsolta, hogy ha dühöngő betegről van szó, inkább a rendőröket hívja.

Nem ivott

A járőr a hívást követő 4 percen belül a helyszínen volt, de ekkor a sértett már nem lélegzett, a rendőrök által hívott mentők csak a halál tényét állapították meg. Később, az igazságügyi boncolás során arra is fény derült, hogy az áldozatot vagy fél órán keresztül ütlegelték, összesen 38- 40, különböző eszközöktől származó sérülésnyom volt a testén, ám a vérében, vizeletében nem találtak alkoholt.

A vádhatóság képviselője perbeszédében fenntartotta a vádat, és mindkét vádlottra fegyházbüntetést kiszabását kérte, a gyerekmolesztálást a vádlottak célszerű védekezéseként kérte kezelni, ám a bűncselekmény okáról nem beszélt. A vádlottak védői éppen erre helyezték a hangsúlyt perbeszédükben, elmondták, az ügyészség nem cáfolta védenceik védekezését.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában