Helyi közélet

2013.09.08. 18:23

Emlékezés a tragédia áldozataira

A buszbaleset nem csak a győri női kosárlabda klub tragédiája.

A buszbaleset nem csak a győri női kosárlabda klub tragédiája.Súlyos buszbalesetet szenvedett az UNI Győr csapata szombat délután. Az együttes Sopronba tartott felkészülési mérkőzésre, amikor a csapat busza személyautóval ütközött. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző elhunyt.

Tapodi Péter korábban a női válogatottnál Rátgéber László szövetségi kapitány mellett másodedző volt, mielőtt klubigazgató lett a Rába-parti klubnál, Győrben vezetőedzőként is dolgozott. A 45 éves kosárlabda szakember edzői karrierjének egy idejét a diósgyőri női kosárlabdacsapat mellett töltötte 2005 februárjától két és fél idényen át volt a DKSK szakvezetője, irányításával 2005-ben előbb Magyar Kupa ezüstérmet szerzett a csapat, majd pár hónappal később a magyar bajnokság élvonalában – kilenc év szünet után – ismét bajnoki éremmel örvendeztették meg a szurkolókat, miután a bronzcsatában jobbnak bizonyultak a Szegednél.

A győri, a pécsi és a miskolci sportcsarnoknál is gyertyagyújtással emlékeztek az elhunytakra szombaton este a kosárlabda drukkerek. A Work Force-DVTK női kosárlabdacsapata a legnagyobb közösségi portálon fejezte ki részvétét az elhunytak hozzátartozóinak, ugyanitt Szabó István, a diósgyőri klub technikai vezetője így fogalmazott: ,,Életem 38 éve alatt egy közeli barátom sem halt meg. Ma ketten is. Összetörtem. Rettenetesen hiányozni fogtok."

Vasárnap sem volt sokkal jobb hangulatban a sportvezető, aki mindkét szakemberrel dolgozott együtt, Tapodi Péterrel a DKSK mellett, Fűzy Ákossal a válogatottnál.

– Elmondhatatlanul nagy veszteség a két sportembernek a halála, mindkettőjük nevéhez rengeteg siker fűződik, nem csak hazai szinten, hiszen Fűzy Ákos, az Euróligában is letette a névjegyét, Tapodi Péter pedig szolnoki korszakában Európa Kupa ezüstérmes lett. Mindketten dolgoztak az utánpótlásban, különböző korosztályos válogatottak mellett is. Rengeteg játékos lett a két edző kezei között élvonalbeli kosárlabdázó, illetve nemzetközileg is jegyzett kosaras. Temérdek győzelem és érem fűződik a nevükhöz, ha az emberi oldalát nem nézzük, csak statisztikai szempontból tekintünk a munkásságukra, akkor kiderült, hogy mennyire eredményesen dolgoztak, és mennyire fognak hiányozni. De mivel van emberi oldala is az elvesztésüknek, így biztosan mondhatom, hogy nem csak a kosárlabdát, a női szakágat, a győrieket érte órási veszteség, hanem az egész magyar sporttársadalmat, társadalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában