Helyi közélet

2013.09.06. 10:07

Crazy FM interjú: Dj Franky

Dj Franky a siófoki Palace rezidens lemezlovasa volt a Crazy Fm és Szabi vendége!

Dj Franky a siófoki Palace rezidens lemezlovasa volt a Crazy Fm és Szabi vendége!

Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a lemezlovas szakmához,melyik volt az első fellépésed közönség előtt?

Dj Franky: 13 éve vagyok az éjszakai életben, kezdetben saját szervezésű rendezvényekkel foglalkoztam, majd 2003-ban kaptam első rezidenciámat. Kezdettől fogva közreműködtem az iskolai rendezvényeken, majd jöttek a házibulik, és kinőtte magát a dolog... Mára több mint 1200 fellépést tudhatok magam mögött. Több mint 100 szórakozóhelyen volt szerencsém fellépni határainkon belül és szomszédos országainkban egyaránt. 8 éve vagyok a Miskolc-Egyetemvárosi bulik egyik házigazdája, 3 éve a Palace Beach Club egyik resident DJ-je. Mindkettőre nagyon büszke vagyok, hétről hétre jobbnál jobb bulikban van részem. Emellett rendszeresen eleget teszek meghívásoknak is, a kellemes fogadtatás és a lelkes közönség pedig extra energiát ad, amit igyekszem többszörösen visszaadni nekik!

Szabi: Idén nyáron is a siófoki éjszakában pörgetted a lemezeket,mint Palace rezidens,milyen volt a szezon,és hogy jött ez a lehetőség?

Dj Franky: Évek óta a Balatonon töltöm a nyári szezont, először egy kis Pub-nak voltam a resident DJ-je. Majd mivel nagy álmom volt fiatal koromban (lapozgatva az akkori party magazinokat), hogy egyszer a Palace-ban zenélhessek, kerestem a lehetőséget, amit 2011-ben meg is kaptam. Az idei szezont teljesen pozitívan értékelem, főleg hogy évek óta a legmelegebb nyarunk volt! Bár Siófokot sem kerüli el az a hanyatlás, ami manapság az éjszakai életet jellemzi országosan, így nem ugyanaz már, mint 2-3 éve. De rengeteg jó buli volt hétről-hétre, napról-napra mind az ezüstparton a Palace Dance Clubban, mind az aranyparton a Palace Beach Barban. A pünkösdi teltházas nyitó buli Androval, Nikolával, Chris Lawyerrel és Bárány Attilával (akik rendszeres pörgettek a szezonban is) megalapozta az egész nyár hangulatát számomra. Idén Laidback Luke, Sasha, és Funkerman volt a vendégünk. Én személy szerint nagyon kedveltem a nagy létszámú hétfői és csütörtöki hab partykat is, de nem voltak ritkák a reggelig tartó bulik a Petőfi Sétányon sem. Nem egyszer szembesültem azzal, hogy az első zenét még világosban tettem fel, az utolsó meg már világosban ért véget! Mindig arra törekszem, hogy az este fel legyen szépen építve, és ezt a hozzám látogató siófoki nyaralók, akik néhány napig elfelejtik mindennapi gondjukat, és csak nyaralni, szórakozni vágynak, érezhetően élvezték is! Öröm volt nekik játszani! Főleg az utolsó 2-3 órát szerettem, amikor szabadon ereszthettem a fantáziám, és a legkülönlegesebb dallamokat, tech-house, minimal felvételeket keverhettem a lelkes közönségnek! Szettjeimben megtalálhatóak az elmúlt 1-2 év legpörgősebb dalai, mindenféle exkluzív remixekben, bootlegekben, mashupokban. Eljött viszont újra az ősz. Már a nagy érdeklődéssel lezajlott záró bulin is érezhető volt a medence mellett a hajnali hűvös levegő, mikor a Palace Garden utolsó zenéit kevertem át az idei szezonban. Még csak néhány napja hagytam el Siófokot, de már hiányzik az egész, az az érzés mikor pár perces Balaton parti séta után megérkeztem az aznapi party helyszínére, elkezdődik az őrület... A vidám hangulatú éjszakák.... és persze a napfelkelték. Ez egy óriási élmény minden nyáron!

Szabi: A zenélés mellett gondolkoztál-e saját zenék készítésén?

Dj Franky: Szabadidőmben sokat foglalkozom zenével, zenekészítéssel, viszont ritkán találom meg azt a hangzást, amit igazán keresek, így kevés zene került még végleges formájába eddig. Legutóbb júniusban sikerült megszületnie annak a zenének, amit a fejemben elképzeltem, így be is neveztem egy italgyártó cég remix versenyére. Ez egy nagyon spontán, gyors lefolyású verseny volt, hisz a kihirdetés és döntő közt még egy hónap sem telt el. Viszont a top10-be kerültem, így részt vettem én is a döntőben, ahol helyezést ugyan nem értem el, de nagyon élveztem a rendezvényt és a társaságot, sok rég nem látott ismerőssel találkoztam.

Szabi: Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Dj Franky: Véget ért a nyár Siófokon, így én is hazaköltöztem, de már bele is vetettem magam az őszi szezon feladataiba resident helyeimen, és már folynak a meghívások egyeztetései is. Emellett úgy érzem már bőven itt az ideje befejeznem a már említett, félkész dalokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában