Helyi közélet

2013.09.26. 13:35

Berezeltek a kábeltolvajok

Miskolc - A rendőrség megalapozott gyanúja szerint a tetten ért kábeltolvajok több méter hosszú árkot ástak az erdőben, hogy hozzá juthassanak a réz és alumínium vezetékekhez.

Miskolc - A rendőrség megalapozott gyanúja szerint a tetten ért kábeltolvajok több méter hosszú árkot ástak az erdőben, hogy hozzá juthassanak a réz és alumínium vezetékekhez.Jelentős anyagi és lopási kárt okoztak a sértettnek azok a tolvajok, akiket a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének járőrei fogtak el 2013. szeptember 22-én.A rendőrség lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást három miskolci férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a Lyukóvölgyben lakó gyanúsítottak egy sajóbábonyi telepről több mint száz méter földbe ásott réz és aluminimum vezetéket ástak ki egy erdős területen. Az értékes huzalokat feldarabolták, majd lovas szekérrel akarták elszállítani, amikor tetten érték őket. A rendőrök láttán megijedt férfiak többek között azt mondták, hogy ők csak gombásztak az erdőben és a náluk lapátokra, ásókra sem tudtak elfogadható magyarázatot adni.

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette az 51 éves H. Tibort, az 52 éves L. Sándort és a 39 éves H. Zsoltot, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk elrendelésére. A bíróság 2013. szeptember 25-én az első két gyanúsítottal szemben elrendelte a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, míg harmadik társuknál lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában