Helyi közélet

2013.08.28. 13:00

Szikszói bocsánatkérés az előző vezetés nevében

Szikszó - Beigazolódni látszik a kegyeletsértés gyanúja Szikszón a volt szovjet hősi temető feltárásánál - adja hírül közleményében a szikszói önkormányzat.

Szikszó - Beigazolódni látszik a kegyeletsértés gyanúja Szikszón a volt szovjet hősi temető feltárásánál - adja hírül közleményében a szikszói önkormányzat. Kedden emberi maradványokat találtak a szikszói óvoda udvarán. Egy családjában személyesen érintett ukrán állampolgár Zvarych Vladyslav kezdeményezésére – a nemzetközi egyezmények alapján- azért indult meg az eljárás, mert alapos volt a gyanúja arra: az 1999-ben történt exhumálást az akkori városvezetés nem megfelelően, kegyeletsértően hajtotta végre. Az ukrán delegáció - köztük Zvarych Vladyslav - a Háborúban Elhunyt Áldozatok és Politikai Üldözöttek Emlékének Megörökítését Intéző Állami Tárcaközi Bizottság és Honvédelmi Minisztérium engedélyével augusztus 26 és 31 között végezheti a kutatótevékenységét Szikszón.

Óriási szégyen

Szikszó polgármestere, Füzesséri József mélységesen felháborodott a történteken. Véleménye szerint óriási szégyen és szomorúság egész Szikszó számára, hogy az előző városvezetés mások elhunyt családtagjaival, szeretteivel nem az előírásoknak megfelelően bánt. Az érintettektől és a hozzátartozóktól az előző városvezetés nevében bocsánatot kért.

ÉM


Előzmény: 

Szikszó - Ukrán hozzátartozók kezdeményezésére Szikszón elkezdték az egykori tömegsírok feltárását.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában