Helyi közélet

2013.08.26. 16:20

Naponta kötelező tornaóra, de hol...?

Miskolc - Az új tornacsarnokot hat évvel ezelőtt kezdték építeni, a beruházás áll, van, amikor az aulában tornáznak a diákok.

Miskolc - Az új tornacsarnokot hat évvel ezelőtt kezdték építeni, a beruházás áll, van, amikor az aulában tornáznak a diákok.„Mégiscsak lehet pénzprobléma (is) az oka annak, hogy csúszik a Ferenczy szakközépiskola új tornatermének átadása...” – ezt pont három évvel ezelőtt írta lapunknak egyik olvasónk. Azóta kiderült, olyannyira pénzprobléma az oka, hogy a beruházó ellen felszámolási eljárás indult. Az új tornacsarnok ugyanis úgynevezett PPP-s konstrukcióban épült volna. Ez azt jelenti: magántőkéből valósul meg, az önkormányzat mint használó később állami segítséggel visszabérli, később a futamidő lejártával pedig állami kézbe kerül a beruházás.

A Ferenczy esetében nem vált be ez a módszer, a beruházó csődbe ment, az építkezés áll, sőt, egyre romlik a már elkészült szerkezet állapota.

Részletek a keddi Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában