Helyi közélet

2013.08.07. 13:46

Nálunk találják meg a csodát

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szolnok - Az alföldi turistákat lenyűgözik a hegyek, a barlangok és a vonzó programok.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szolnok - Az alföldi turistákat lenyűgözik a hegyek, a barlangok és a vonzó programok.

Az alföldi megyékben élő turisták számára rendkívül kapós Észak-Magyarország, mert számukra a hegyvidéki tájak jelentik a különlegességet. Mindezt a szolnoki Tourinform Irodában mondta lapunknak Bárándiné Nikolányi Edit idegenforgalmi menedzser. Személyes élményekkel tudta alátámasztani kijelentését, hiszen épp ezen a nyáron szülei az unokákkal Miskolcon töltöttek egy pár napot. Nagyon tetszett nekik Miskolctapolca, a Diósgyőri vár, Lillafüred és a Kemény Dénes uszoda. Mivel a 9 éves unoka vízipólózik, ő szakértő szemmel szemlélte a létesítményt, de csak dicsérni tudta.

Lillafüred a kedvenc

A szakember elmesélte, a szolnoki turisták szívesen terveznek akár egynapos kirándulást is Észak-Magyarországra, az iskolák pedig osztálykirándulást. Őket az irodában kiadványokkal segítik, melyben megtalálható Borsod-Abaúj-Zemplén megye minden látványossága, valamint egész éves programja. Érdeklik az embereket a szórakoztató programok és fesztiválok: tudnak például a Kocsonyafesztiválról, a Bartók Plusz Operafesztiválról és a várbéli programokról. Kedvencük Lillafüred, az ott látogatható barlangok, bár többen is említették, hogy most az építkezés miatt körülményes megközelíteni az Anna-barlangot. A másik favorit a Barlangfürdő. És nem csak a fürdő tetszik az alföldi turistáknak, hanem az előtte található park és a tó is.

Nem lehet kihagyni

A szakember megjegyezte: ő is járt már Miskolcon, és hatalmas élményt jelentett számára a Lézerpont Látványtár gyűjteményének megtekintése. Azonban azt tapasztalja, hogy erről a más megyében élő turisták mit sem tudnak, úgyhogy ő az irodában az Észak-Magyarország iránt érdeklődőknek a kezébe nyom egy látványtárról szóló kiadványt.

Miskolcon kívül a megye más tájait is szívesen látogatják a szolnoki turisták, tudtuk meg. Legkedveltebb helyek a Zempléni-hegység, Sárospatak, Sátoraljaújhely és Tokaj vidéke. Utóbbi főleg vonzó programjaival csalogatja a turistákat az ország minden tájáról.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában