Helyi közélet

2013.08.24. 10:16

Miskolcra is tanítja a fiatalságot

Miskolc - Egy év sem telt el, és már 300-400 tagot számláltak, ma pedig több mint 7 ezer 700-at. Arcok a megyéből: Sternádel Sándor lokálpatrióta.

Miskolc - Egy év sem telt el, és már 300-400 tagot számláltak, ma pedig több mint 7 ezer 700-at. Arcok a megyéből: Sternádel Sándor lokálpatrióta.– Nem akarunk mást, csak felhívni a figyelmet Miskolc értékeire, szépségeire – magyarázta Sternádel Sándor az 50 éves Avasi kilátó lábánál a múlt hétvégén szervezett flashmobon és pikniken. A rendezvénynek ugyanis ő volt az egyik főszervezője. Sokan csak becenevén, Oldsterónak szólították, és mint mondta, a rendezvény ötletgazdája tulajdonképpen Koleszár Péter volt. Az egész három évvel ezelőtt indult, amikor barátjával együtt megalapították a „Miskolc a múltban” facebookos, lokálpatrióta csoportot. Egy év sem telt el, és már 300-400 tagot számláltak, ma pedig több mint 7 ezer 700-at. – Miskolc régi értékeit szeretnénk megmutatni a fi ataloknak, és mesélni neki arról, milyen volt az élet Miskolcon 30-40-50 évvel ezelőtt. Ezzel együtt persze mi magunk is visszaidézzük fiatal éveinket. Jól emlékszem, hogy itt, az Avasi kilátóban működött a Panoráma söröző, és minden hétvégén itt játszott az Építők zenekar. Mindig telt ház volt. Szóval akkor még a kilátó teljes üzemmódban működött – sorolja Sternádel Sándor, aki egyébként a facebookos csoport adminja.

Nem volt hasonló akciójuk

Megtudjuk tőle, még nem volt hasonló akciójuk, és céljuk nem az, hogy üzenjenek a városvezetésnek. Mégpedig azért nem, mert ők politikamentesen szeretnének tevékenykedni.

Sternádel Sándor annyit árult el magáról, hogy sokáig a megyei kórházban dolgozott az anyagosztályon, majd a Városgazda Kft.-nél, most pedig már nyugdíjas, de főállásának tekinti a „Miskolc a múltban” oldal működtetését, a csoport szervezését.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában