Helyi közélet

2013.08.04. 12:48

Megtelt a Majálispark a lecsó illatára

Miskolc - Több ezren voltak a szombati III. Lecsó- és Pecsenye Fesztiválon a Majálisparkban.

Miskolc - Több ezren voltak a szombati III. Lecsó- és Pecsenye Fesztiválon a Majálisparkban.Három órát aludtam, de nézz körül, már most mennyien vannak! - mondja picit fáradtan, de büszkén Kanyog Miklós főszervező nem sokkal dél után, miközben székeket pakol ki az önkéntes véradáshoz. - Nagyon elégedett vagyok, úgy látom hogy már most többen vannak, mint reméltem.

Aztán persze jöttek a népek délután is, de ne szaladjunk annyira előre. Némedi Varga Zoltán, a Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri egyik tagja pontos számokkal szolgál néhány perccel később: 33 csapat lecsót, míg hat társaság pecsenyét fog készíteni. Mint mondja nagyon tetszik neki, hogy sok csapat a versenyétel mellett saját magának és a meghívottaknak - családnak, barátoknak - is főznek.

Ilyen és olyan

- Két lecsóval készülünk! - mindezt már Tóthné Herényi Ildikó jelenti ki munkatársunknak a 24-es főzőhelyen, a Ratatouille csapat vezetőjeként. - Az egyik kézzel szaggatott házi nokedlivel készül, míg a másik vörösborban párolt, brokolis, fokhagymás tejföllel és füstölt sajttal leszórva várja a zsűrit.

Ildikóék elárulják azt is, hogy nem gondolkodnak helyezésben, de remélik, hogy elégedett lesznek az ítészek.

Egyébként nem voltak húzós árak a Majálisparkban, hiszen egy adag lecsót két szelet kenyérrel 450 forintért, míg hozzá három deci ásványvizet egy százasért be lehetett szerezni.

Kora estére kiderült, hogy a lecsók versenyében az MKMK nyert a Derék Kiváló Patrióták Csapata és a Miskolci MSZP előtt. A legjobb pecsenyék sorrendje ugyanakkor a zsűri döntése értelmében a következő: MVK Zrt., Gőz2 Kft., Miskolci Önkormányzat. A vándordíjat pedig csakúgy, mint tavaly a nyékládházi Csipetcsapat kapta.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában