Helyi közélet

2013.08.02. 18:40

Még titokban tartják, hogy kik az új igazgatók

Borsod-Abaúj-Zemplén - A miniszter döntött, mégsem nyilvános az igazgatói lista.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A miniszter döntött, mégsem nyilvános az igazgatói lista.Bár a döntés már megszületett, de az Emberi Erőforrások Minisztériumánál mégis azt a választ kaptuk, hogy csak a jövő héten kedden, a hivatalos sajtótájékoztató után tudhatjuk meg, kik lettek az új iskolaigazgatók.

Pedig nagy érdeklődés övezi a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóválasztását, hiszen Veres Pál, korábbi igazgató már harmadszorra pályázott, és a nagy múltú intézménynek egy éve nincs kinevezett vezetője. A nyáron ellenzéki politikusok demonstráltak Veres Pál mellett, a gimnázium öregdiákjai pedig levelet juttattak el Balog Zoltán miniszterhez, szintén a volt igazgató kinevezését kérve. Miskolc jegyzője viszont nem őt, hanem ellenfelét javasolta.

Mint arról korábban írtunk, megyénkben 42 iskola élére keresett vezetőt a fenntartó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik). A pályázatokat tavasszal írták ki, a miniszter pedig július 31-éig döntött az igazgatók személyéről. A pályázatokat véleményezték az iskolákat működtető önkormányzatok (a miskolci közgyűlés ezt a jogot átruházta a jegyzőre), a tantestületek, a szülői és diákközösségek, valamint a tankerületek bizottságai. Az új igazgatók megbízatása 5 évre szól, és augusztus 16-ától töltik be posztjukat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában