Helyi közélet

2013.08.05. 19:42

Közlemény - 15. TVK Triatlon Nagyhét - Forgalomkorlátozások, útlezárások

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét ideje alatt az idén is számítani kell időszakos útlezárásokra és parkolási korlátozásokra, amelyhez ezúton is kérjük szíves megértésüket és támogatásukat. Az elmúlt évekhez képest csökkentettük az érintett útszakaszok hosszát és a városrészek számát.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét ideje alatt az idén is számítani kell időszakos útlezárásokra és parkolási korlátozásokra, amelyhez ezúton is kérjük szíves megértésüket és támogatásukat. Az elmúlt évekhez képest csökkentettük az érintett útszakaszok hosszát és a városrészek számát.Augusztus 6-7-én (kedden és szerdán), 18 órától és augusztus 9-én (pénteken), 17 órától rendezzük meg a tömegsport programokat, melyek ideje alatt nem kell parkolási tilalomra számítani. Mindössze tíz-tizenöt perces, szakaszos útlezárások lassíthatják a forgalmat, a résztvevők biztonságos elhaladása érdekében.

A versenyközpont építése miatt a Bethlen Gábor út zsákutcává alakul a Bartók Béla út és a piac bejárata közötti szakaszon előreláthatólag az alábbi időpontokban: augusztus 6-án (kedden) 9 és 11 óra között 15 percre, augusztus 7-én (szerdán) 7 és 16 óra között és augusztus 8-án (csütörtökön) 7 és 12 óra között, valamint az elbontásnál augusztus 12-én (hétfőn) 7 és 16 óra között. Lehetőségekhez képest a korlátozások rövidülhetnek az áthaladást illetően. Ezen időszakokon túl a Bethlen Gábor úton 3,8m-es magasságkorlátozás lép életbe augusztus 7. (szerda) 16 óra és augusztus 12. (hétfő) 7 óra között.

Augusztus 9-én, pénteken 17:30-kor kezdődik a Jabil 1/3 Maraton, melynek útvonala a következő: Bethlen Gábor út – Lévay József út (a Zita útig) – Szent István út – Ifjúsági Park – Bartók Béla út – Bethlen Gábor út. Parkolási tilalom nem lesz ezen a napon. A Szent István úton a verseny a Dísztó felé eső két sávot veszi igénybe, a másik két sávon rendőri irányítás mellett folyamatosan haladhat a forgalom mindkét irányba. A verseny legkésőbb 19:30-ra befejeződik.

Augusztus 10-én, szombaton a program a 17. TVK ITU Triatlon Világkupa és az Fornetti ETU Triatlon Junior Európa-kupa selejtezőivel folytatódik. Ezen a napon a kerékpárpálya a Kazinczy Ferenc út (Építők útja és Rózsa út közötti rövid szakasz) - Bethlen Gábor út – Lévay József út – Szent István út – Örösi út (Kesznyéten irányába) útvonalon halad, a futópálya a Kazinczy Ferenc út – Bartók Béla út – Ifjúsági Park – Bethlen Gábor út érintésével. Útlezárásokra 12:45 és 18:30 között kell számítani, amit időlegesen feloldunk várhatóan 15 és 16 óra között. Folyamatos áthaladás biztosított a gépkocsik részére a kertváros két része között a Margit-sétányon a verseny teljes időtartama alatt. Parkolási tilalom lép életbe 12 órától egészen 18 óráig a Kazinczy Ferenc úton (Építők útja és Rózsa út közötti rövid szakasz), a Bethlen Gábor úton és a Szent István úton (a Lévay József út és a Templom út közötti szakaszon).

Augusztus 11-én, vasárnap a TREK Magyar Utánpótlás Gála, a Fornetti ETU Triatlon Junior Európa-kupa, majd a 17. TVK ITU Triatlon Világkupa döntőit láthatják az érdeklődők. Ezen a napon a kerékpáros- és futópályát a Bethlen Gábor út – Lévay József út (Bethlen Gábor út és Zita út közötti szakaszon) – Szent István út – Bartók Béla út – Bethlen Gábor út érintésével jelöltük ki. Útlezárásokra 08:45 és 18:00 között kell számítani, amit időlegesen feloldunk várhatóan 12:00 és 12:30, valamint 14:45 és 15:15 között. A Szent István úton a verseny a Dísztó felé eső két sávot veszi igénybe, a másik két sávon rendőri irányítás mellett folyamatosan haladhat a forgalom mindkét irányba. Parkolási tilalom lép életbe reggel 7 órától 18 óráig a Bethlen Gábor úton és a Szent István úton (a Lévay József út és a Bartók Béla út közötti szakaszon a Disztó felé eső 2 sávban).

Amennyiben a parkolási tilalom ellenére a versenypályán gépjármű marad, azt a tilalom kezdetének idejétől a legközelebbi parkolóba szállítjuk el. Mivel ez komoly anyagi terhet jelent a rendezők részére, együttműködésükre az idei évben is feltétlenül számítunk!

- Dr. Márkus Gábor, a Szervező Bizottság társelnöke, Lehmann Tibor főrendező, a TVK-Mali TK elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában