Helyi közélet

2013.08.15. 09:12

Halálos gázolás a 26-os főúton - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2013. augusztus 14-én történt rendőrségi eseményeiből.

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2013. augusztus 14-én történt rendőrségi eseményeiből.Garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a 41 éves R. Róberttel, az 58 éves B. Csabával, a 44 éves B. Lászlóval és a 18 éves B. Tamással szemben. A nyomozás adatai szerint Alsózsolcán a kora esti órákban a helyi gyanúsítottak előzetes szóváltást követően bántalmaztak egy 42 éves férfit. A garázdákat a járőrök elfogták és előállították őket a Miskolci Rendőrkapitányságra.

Rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság B. Krisztián és R. László bőcsi férfiakkal szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövetők valamivel este nyolc óra után Nyékládházán a vasútállomás mosdójában bántalmaztak egy férfit, akitől erőszakkal elvették a pénzét. A tetteseket a járőrök elfogták és előállításukat követően a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

Szabálysértési őrizetek

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt huszonnégy órában a rendőrség tizenhárom személyt vett szabálysértési őrizetbe. A Miskolci Rendőrkapitányság négy nővel szemben alkalmazott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést tiltott prostitúciós tevékenység miatt, továbbá két garázdával, három tolvajjal és egy rendzavaróval szemben.

Az Encsi Rendőrkapitányság terménylopás miatt két személyt, illetve a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy garázda férfit vett szabálysértési őrizetbe.

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain az elmúlt huszonnégy órában négy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amiből egy tragédiával végződött. Anyagi kárral végződő ütközés hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

Halálos közlekedési baleset történt 2013. augusztus 15-én 3. óra 45 perckor a 26-os számú főközlekedési úton a a szirmabesenyői elágazástól mintegy 200 méterre. A helyszínelés adatai szerint egy kis tehergépkocsi elütött egy 67 éves miskolci férfit, aki a felezővonalon, láthatósági mellény nélkül gyalogolt. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a közlekedési baleset körülményeit.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés során egy sofőrtől a helyszínen bevonták a jogosítványát, mivel a vele szemben alkalmazott alkoholszonda elszíneződött.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában